Πέμπτη 23 Μαϊου 2024

Δίκη Τραμπ: Απαλλάχθηκε και δεύτερη ένορκος από τα καθήκοντά της – Διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητάς της στον Τύπο

Νωρίτερα, είχε απαλλαχθεί άλλος ένας ένορκος καθώς δεν είχε αποκαλύψει παλαιότερη εμπλοκή του με τον νόμο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Τραμπ: Απαλλάχθηκε και δεύτερη ένορκος από τα καθήκοντά της – Διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητάς της στον Τύπο Eurokinissi

Ξεκίνησε η ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη, με τον προεδρεύων δικαστή να απαλλάσσει δύο ενόρκους από τα καθήκοντα τους.

Δίκη Τραμπ: Διέρρευσαν στοιχεία ενόρκων

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο εν λόγω ένορκος δεν είχε αποκαλύψει παλαιότερη εμπλοκή του με τον νόμο. Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν τον κάλεσε εκ νέου να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις και κατόπιν τον απάλλαξε από τα καθήκοντά του, χωρίς να διευκρινίσει τον λόγο.

Δίκη Τραμπ

Eurokinissi

Με την επανέναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σήμερα ο Μέρτσαν απάλλαξε άλλη μια ένορκο η οποία δήλωσε φοβισμένη επειδή διέρρευσαν στον Τύπο ορισμένα προσωπικά στοιχεία της.

Μετά τις δύο απαλλαγές, απομένουν μόνο 5 από τους αρχικούς 7 ενόρκους που είχαν επιλεγεί. Το σώμα των ενόρκων πρέπει να αποτελείται από 12 τακτικά μέλη και έξι αναπληρωματικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σχεδόν οι μισοί από τους 192 πιθανούς ενόρκους που έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα από το δικαστήριο δεν έγιναν δεκτοί αφού είπαν ότι δεν θα μπορούσαν να αποφανθούν αμερόληπτα για την ενοχή ή την αθωότητά του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ