Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Κανένα από τα λακτίσματα δεν οδήγησε στο θάνατό του, ισχυρίζεται ο ιατροδικαστής του κοσμηματοπώλη – Επιχείρησε να ακυρώσει το επίσημο πόρισμα

Ένταση κατά την κατάθεσή του για το ύφος που χρησιμοποίησε. “Δεν δείχνετε σεβασμό”, τον επέκρινε ο εισαγγελέας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Κανένα από τα λακτίσματα δεν οδήγησε στο θάνατό του, ισχυρίζεται ο ιατροδικαστής του κοσμηματοπώλη – Επιχείρησε να ακυρώσει το επίσημο πόρισμα eurokinissi/kolaz by dikastiko

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Σε έντονο ύφος και δεχόμενος αρκετές παρατηρήσεις από την έδρα του δικαστηρίου, κατέθεσε ο ιατροδικαστής που όρισε η πλευρά του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη στη δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

«Γιατί μιλάτε με τόση ένταση στο δικαστήριο; Δεν δείχνετε κανένα σεβασμό» είπε ο εισαγγελέας στον μάρτυρα, με την πρόεδρο να του ζητάει να χαμηλώσει τους τόνους.
Δίκη Ζακ Κωστόπουλου
Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ήταν μεν οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις στο μυοκάρδιο αλλά αυτές, κατά τον ίδιο, δεν σχετίζονται με τα χτυπήματα στο κοσμηματοπωλείο αλλά σε προγενέστερο χρόνο του συμβάντος. «Στην προκειμένη περίπτωση για τον Ζαχαρία Κωστόπουλο από κανέναν ιατροδικαστή δεν χαρακτηρίστηκαν οι 23 βλάβες θανατηφόρες. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι είναι βλάβες μαλακών μορίων, δηλαδή σε δέρμα και υποδόριο. (…) Επίσης, έχουμε την ορολογία ότι ο Ζακ απεβίωσε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, δεν αναφέρεται αν είναι πρόσφατες ή προγενέστερες, δεν περιγράφεται η χρονική περίοδος. Διά της ατόπου απαγωγής εκφέρουν γνώμη οι δημόσιοι ιατροί (Καλόγριαςς και Βαγενά) ότι οι αλλοιώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα κακώσεων και όλο αυτό το εντάσσουν σε έναν μηχανισμό στρες» είπε ο μάρτυρας.
Δίκη Ζακ Κωστόπουλου

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: “Είμαι ιατροδικαστής, όχι ο μάντης Κάλχας”

Σε ερώτηση ενόρκου σχετικά με το εάν ο Ζακ Κωστοπουλος θα είχε πεθάνει αν καθόταν σπίτι του, ο ιατροδικαστής απάντησε: «Είμαι ιατροδικαστής, όχι ο μάντης Κάλχας. Κανένας ιατροδικαστής δεν αναφέρει το παθολογικό υπόβαθρο του Ζακ. Είχε μακρά ηπατική βλάβη, κανένα από τα λακτίσματα δεν οδήγησε στο θάνατο του».
Σημειώνεται, πως η συνήγορος της οικογένειας του θύματος,  Κλειώ Παπαπαντολέων, επεσήμανε πως όλοι οι προηγούμενοι ιατροδικαστές συγκλίνουν στο ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ ήταν θανατηφόρα, ότι η καρδιά του θύματος ήταν υγιής και ότι η βλάβη στο ήπαρ ήταν αδιάφορη με το επελθόν θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ