Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Η αλλαγή στο νομοσχέδιο που προανήγγειλε ο Κ. Τσιάρας για τους εν ενεργεία δικαστές: Δεν θα συμπληρώνουν “multiple choice” και δεν θα βαθμολογούνται

Όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης στη συνέντευξή του στο dikastiko.gr , το Υπουργείο θα προχωρήσει σε αλλαγές στο άρθρο 40 του νομοσχεδίου για την Σχολή Δικαστών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η αλλαγή στο νομοσχέδιο που προανήγγειλε ο Κ. Τσιάρας για τους εν ενεργεία δικαστές: Δεν θα συμπληρώνουν “multiple choice” και δεν θα βαθμολογούνται EUROKINISSI

Aλλαγή στο νομοσχέδιο για τους εν ενεργεία δικαστές: Στην αλλαγή που προανήγγειλε μέσα από την συνέντευξή του στο dikastiko.gr για τα επιμορφωτικά σεμινάρια των εν εν ενεργεία δικαστών και τις γραπτές εξετάσεις μετά από αυτά, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μετά την προηγηθείσα συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών».

Aλλαγή στο νομοσχέδιο για τους εν ενεργεία δικαστές

Η αλλαγή έρχεται μετά την άποψη που εξέφρασε επ’ αυτού, η διοικητική ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τον υπουργό πάντως να ξεκαθαρίζει πως τα υποχρεωτικά επιμορφωτικά σεμινάρια των εν ενεργεία δικαστών «παραμένουν».

Η Aλλαγή στο νομοσχέδιο για τους εν ενεργεία δικαστές

Ωστόσο, «οι επιμορφούμενοι δεν θα συμπληρώνουν “multiple choice” και δεν θα βαθμολογούνται», είπε ο κ. Τσιάρας. Θα συμπληρώνουν όμως ένα έντυπο αξιολόγησης του σεμιναρίου, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και ερωτήσεις σχετικά με το γνωστικό περιεχόμενο του σεμιναρίου, συμπλήρωσε .

Επίσης, στο άρθρο, που αφορά στην κατάταξη σε διαφορετικές κατηγορίες των εκπαιδευομένων στην Εθνική Σχολική Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΛ), «οι εκπαιδευόμενοι στο στάδιο της πρακτικής άσκησης, κατατάσσονται σε 5 αξιολογικές κατηγορίες, χωρίς όμως να υπάρχουν συγκεκριμένες ποσοστώσεις κατάταξης σε κάθε κατηγορία. Έτσι αίρεται η ανησυχία εάν τα δεσμευτικά ποσοστά θα εμπόδιζαν κάποιος από τους εκπαιδευόμενους να ευρίσκονται σε μια άλλη κατηγορία», είπε ο κ. Τσιάρας.

Aλλαγή στο νομοσχέδιο για τους εν ενεργεία δικαστές

«Σας το είχα πει. Ακούμε όλες τις απόψεις. Τα νομοσχέδια διαμορφώνονται και στην πορεία της συζήτησης στο κοινοβούλιο. Από τη στιγμή που υπήρχε και μια άποψη εκφρασμένη από τη διοικητική ολομέλεια του ΣτΕ, εμείς προσχωρούμε σε αυτή την άποψη, και με αυτό τον τρόπο, μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό βήμα στο χώρο της δικαστικής εκπαίδευσης» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ