Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Δικηγόροι για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες: Ποιος ο ρόλος τους;

Η εκδήλωση του ΔΣΑ, του ΣΔΕΕ και του Ελληνικού Παραρτήματος της Διεθνούς Ενώσεως Φορολογικού Δικαίου (I.F.A.), μεταδόθηκε ζωντανά από το dikastiko.gr.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες: Ποιος ο ρόλος τους; freepik

Σε ένα φλέγον θέμα απάντησαν οι ομιλητές στην εκδήλωση που είχε ως επίκεντρο τη «Nομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οι δικηγόροι και το κεντρικό μητρώο πραγματικών δικαιούχων».

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών αρχών και δικηγόροι δίνουν τη δική τους οπτική στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (Δ.Σ.Α.), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος (Σ.Δ.Ε.Ε.) και το Ελληνικό Παράρτημα της Διεθνούς Ενώσεως Φορολογικού Δικαίου (I.F.A.), η οποία ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 25η Σεπτεμβρίου 2023 και πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Σ.Α. «Μιχάλης Ζαφειρόπουλος».

Η εκδήλωση, μεταδόθηκε ζωντανά από το dikastiko.gr, και περιέλαβε τις εξής θεματικές ενότητες και ομιλητές:

  • «Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Διεθνές, ενωσιακό και εθνικό πλαίσιο. Το παράδειγμα των δικηγόρων, δικηγορικών εταιρειών και συμβολαιογράφων».

Ομιλητές:

Δήμητρα Λογοθέτη, Νομικός, ΜΔΕ, Στέλεχος Υπουργείου Οικονομικών, Τμήμα Δ΄ Συντονισμού για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες & της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Παναγιώτης Περάκης, Δικηγόρος Αθηνών, DEA, Πρόεδρος του CCBE. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Δικηγόρος Αθηνών, Εταίρος της Δικηγορικής εταιρείας «Αθανασιάδης- Αναγνωστόπουλος- Γκενεράλης Δικηγορική Εταιρεία».

  • «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων και Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Περιγραφή του κανονιστικού πλαισίου. Τιθέμενα νομικά ζητήματα και εφαρμογή του Μητρώου στην πράξη στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ομιλήτριες:

Αργυρώ Αποστολίδου, Στέλεχος Υπουργείου Οικονομικών, Προϊσταμένη Τμήματος Δ΄ Συντονισμού για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες & της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Νικολαΐα – Άννα Λεπίδα, Δικηγόρος Αθηνών, DEA, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Δρυλλεράκης & Συνεργάτες».

  • «Το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων ως εργαλείο περιστολής της φοροαποφυγής».

Ομιλήτρια:

Κατερίνα Πέρρου ΔΝ, Δικηγόρος Αθηνών, Μεταδιδάκτορας Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Νομική Σύμβουλος Διοικητική ΑΑΔΕ

  • Το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων ως εργαλείο άρσης φορολογικών αντικινήτρων (η περίπτωση του Ειδικού Φόρου Ακινήτων).

Ομιλήτρια

Ασπασία Μάλλιου, Δικηγόρος Αθηνών, ΜΔΕ, Οικονομολόγος, Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας «Ποταμίτης Βεκρής»

Το συντονισμό είχε ο Θεόδωρος Φορτσάκης, Ομ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Διεθνούς Ενώσεως Φορολογικού Δικαίου (I.F.A.), ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος, Κωνσταντίνος Βουτεράκος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ