Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά του φορολογικού νομοσχεδίου: ΔΕΙΤΕ LIVE την κοινή συνέντευξή τους

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου το δεύτερο διήμερο καθολικής αποχής των δικηγόρων. Μεγάλη συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά του φορολογικού νομοσχεδίου: ΔΕΙΤΕ LIVE την κοινή συνέντευξή τους youtube

Ενώνουν δυνάμεις δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι αυτή την ώρα πραγματοποιούν κοινή συνέντευξη Τύπου για τα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και πλήττουν καίρια τους συγκεκριμένους κλάδους.

Η συνέντευξη πραγματοποιείται στα γραφεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 18) και μετέχουν οι ακόλουθοι φορείς:

* Γενική Συνομοσπονδία, Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ)

* Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

* Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

* Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

* Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ)

* Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών

* Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

* Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος (ΣΣΕΑΠΑΔ)

* Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας

* Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Επιμελητών Ελλάδας

* Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

* Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος

Η συνέντευξη μεταδίδεται από την σελίδα του ΔΣΑ στο youtube στην διεύθυνση: https://www.youtube.com/c/DsaGr και το dikastiko.gr

Δικηγόροι: Το νέο διήμερο αποχής 

Όπως έχει ανακοινωθεί οι δικηγόροι θα προχωρήσουν στο νέο διήμερο καθολικής αποχής στις 21 και 22 Νοεμβρίου, ενώ ετοιμάζεται στις 22 Νοεμβρίου 2023 πανδικηγορική αποχή από τις 10 το πρωΐ έως τις 4 το απόγευμα όλων των μαχόμενων δικηγόρων, έμμισθων δικηγόρων στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, Τραπεζών, ΔΕΚΟ, συνεργατών δικηγορικών γραφείων και δικηγορικών εταιρειών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

«Τα νέα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης είναι άδικα. Πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 11:00, στον ΔΣΑ» αναφέρεται, για την πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Δικηγόροι

eurokinissi

Το πλαίσιο αποχής των δικηγόρων

Όπως αποφάσισε το Δ.Σ. του ΔΣΑ επικυρώνοντας την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος:

* Στις 22.11.2023 Πανδικηγορική αποχή από τις 10:00′ έως 16:00′ των μαχόμενων δικηγόρων, έμμισθων δικηγόρων στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, Τραπεζών, ΔΕΚΟ, συνεργατών δικηγορικών γραφείων και δικηγορικών εταιρειών και τη συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 22/11/2023 και ώρα 13:00.

Παράλληλα, αποφασίστηκε και το δεύτερο διήμερο της καθολικής αποχής για τις 21 και 22.11.2023 ενώ όριζε παράλληλα:

– Την αποχή των μελών του από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ευρύτερος δημόσιος τομέας όπως καθορίζεται από τον Ν. 3429/2005) μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου.

– Την αποχή των μελών του από όλες τις δίκες κατά τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων στο Κοινοβούλιο.

– Την αποχή των μελών τους από έκδοση διαταγών πληρωμής από δάνεια με αιτούσες Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων καθώς επίσης και από  εντολές προς εκτέλεση, ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για τα funds και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, λαμβανομένης υπόψιν της πάγιας θέσης του σώματος για την προστασία των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων πολιτών.

– Την αποχή των μελών τους από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη δικηγόροι (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου κλπ).

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ