Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023

Τα περιουσιακά στοιχεία στο επίκεντρο του συνεδρίου από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου

Οργανώνεται την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 17.30 στο αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» - Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα περιουσιακά στοιχεία στο επίκεντρο του συνεδρίου από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου

Μία νέα οπτική για τα περιουσιακά στοιχεία και τον τρόπο που πραγματοποιείται η δήμευση και δέσμευσή τους έρχεται να δώσει το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου.

Ειδικότερα, διοργανώνει σήμερα 20 Νοεμβρίου στις 17.30 στο αμφιθέατρο  «Άλκης Αργυριάδης» – Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών συνέδριο με θέμα «Δήμευση και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι:

* Λάμπρος Σοφουλάκης,  Ευρωπαίος Εντεταλμένος Εισαγγελέας, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

* Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ.

Εισηγητές του συνεδρίου είναι οι:

* Άρης Χαραλαμπάκης, Ομ. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ: «Η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του υπόπτου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τον Πρόεδρο της Αρχής»

* Γεώργιος Τριανταφύλλου, Αν. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ: «Ειδικές μορφές δήμευσης περιουσιακών στοιχείων – Δήμευση εις βάρος τρίτων – Δήμευση χωρίς καταδίκη – Δήμευση σε βάρος νομικών προσώπων»

* Γεώργιος Κασίμης, Εφέτης, Σύμβουλος για θέματα Δικαιοσύνης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε: «Υπάρχει ευρωπαϊκό έννομο αγαθό; Σκέψεις επ’ αφορμή των προτάσεων Οδηγίας σχετικά με τον ορισμό των ποινικών αδικημάτων για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων της Ένωσης και της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών»

* Χρήστος Νάιντος, Δ.Ν., Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Σύμβουλος για θέματα Δικαιοσύνης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε.: «Δογματικοί προβληματισμοί για το νέο μοντέλο δήμευσης στην πρόταση Οδηγίας της Επιτροπής του 2022 για την ανάκτηση και τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων»

* Ιωάννης Μοροζίνης, Δ.Ν. Δικηγόρος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ: «Ζητήματα αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων»

Στο συνέδριο συντονιστής είναι ο Χρίστος Μυλωνόπουλος, Ομ. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ