Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δικηγόροι: Καμία ψηφιακή υπογραφή δεν μας έδωσε δωρεάν η πολιτεία – 15.800 υπογραφές χορηγήθηκαν με δικά μας έξοδα

Με κάλυψη από πόρους του ΔΣΑ και των δικηγορικών συλλόγων χορηγήθηκαν οι ψηφιακές υπογραφές. Δεν υπήρξε δωρεάν παροχή από το κράτος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι: Καμία ψηφιακή υπογραφή δεν μας έδωσε δωρεάν η πολιτεία – 15.800 υπογραφές χορηγήθηκαν με δικά μας έξοδα

Αντίδραση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με τη χορήγηση ψηφιακών υπογραφών σε δικηγόρους από κρατικούς φορείς.

Όπως επισημαίνει, καμία δωρεάν ψηφιακή υπογραφή δεν έχει διατεθεί, αντιθέτως με δικά τους έξοδα οι δικηγορικοί σύλλογοι έχουν χορηγήσει μέχρι σήμερα περίπου 15.800 ψηφιακές υπογραφές στους δικηγόρους, πανελλαδικά.

«Από την δομή που ανέπτυξε και υποστηρίζει με ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους ο ΔΣΑ (Αρχή εγγραφής έκδοσης ψηφιακών υπογραφών) εκδόθηκαν, εγκατέστησαν και ενεργοποιήθηκαν συνολικά 15.800 ψηφιακές υπογραφές.

Από αυτές οι 9.319 ενεργοποιήθηκαν σε δικηγόρους Αθηνών ενώ οι 6.481 ενεργοποιήθηκαν σε δικηγόρους άλλων Συλλόγων. Επίσης όπως προκύπτει από τον πανελλαδικό προγραμματισμό των ραντεβού για έκδοση νέων ψηφιακών υπογραφών, καθημερινά ενεργοποιούνται 75 υπογραφές τις οποίες παραλαμβάνουν οι δικηγόροι με φυσική παρουσία» επισημαίνεται από την αρμόδια Αρχή του ΔΣΑ.

Και προστίθεται: «Η δομή χορήγησης ψηφιακών υπογραφών είναι αυτή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που λειτουργεί ως Αρχή Εγγραφής, που συνεργάζεται με την Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ), και είναι αρμόδια για τον έλεγχο των αιτημάτων και την επιβεβαίωση των στοιχείων της ταυτότητας των δικηγόρων, καθώς και για την ηλεκτρονική εγγραφή, έκδοση, ανάκληση, ανάκτηση ή ανανέωση των ψηφιακών πιστοποιητικών. Το διοικητικό κόστος λειτουργίας της άνω Υπηρεσίας καλύπτουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Χώρας ιδίοις δαπάναις».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ