Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Δικηγόρος μπήκε με όπλο στα δικαστήρια – “Θεωρούμε αδιανόητη τη μη φύλαξη των δικαστικών μεγάρων της Χώρας”, τονίζει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά

"Ελάχιστο δείγμα ενδιαφέροντος της Πολιτείας αποτελεί η τοποθέτηση πύλης ελέγχου εισερχομένων σε κάθε δικαστήριο της χώρας, όπως και η προμήθεια μηχανήματος ελέγχου αλληλογραφίας για όλα τα δικαστήρια", τονίζεται στην ανακοίνωση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόρος μπήκε με όπλο στα δικαστήρια – “Θεωρούμε αδιανόητη τη μη φύλαξη των δικαστικών μεγάρων της Χώρας”, τονίζει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά EUROKINISSI

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς, όπως καταγγέλει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, δικηγόρος μπήκε με όπλο στα δικαστήρια, βγάζοντας στην επιφάνεια σοβαρά θέματα ασφαλείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “ο εν λόγω δικηγόρος σκόπευε να παραστεί στη συζήτηση υπόθεσης μεγάλου χρηματικού αντικειμένου και να ζητήσει αναβολή… με το περίστροφο στη ζώνη”.

Ας μην μετατραπεί η κραυγή αυτή σε κραυγή απόγνωσης και θρήνου. Όσο είναι καιρός λοιπόν ας αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες”, τονίζουν.

Δικηγόρος μπήκε με όπλο στα δικαστήρια: Ολόκληρη η ανακοίνωση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά

“Στις 12-4-2024 και ώρα 11.30 το πρωί, ένα ακόμα περιστατικό, που έλαβε χώρα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, ήρθε να προστεθεί σε παρεμφερή προγενέστερα, ανακινώντας επιτακτικά το ζήτημα της ασφάλειας του τρίτου μεγαλύτερου Διοικητικού Δικαστηρίου της Χώρας, καθώς επίσης και όλων των Δικαστηρίων και των υπηρετούντων σε αυτά.

Άνδρας της υπηρεσίας security που επιβλέπει την είσοδο του κοινού στο δικαστικό μέγαρο της οδού Πύλης 17 διέκρινε περίστροφο τοποθετημένο σε θήκη επί της ζώνης που φορούσε εισερχόμενος στο κτήριο δικηγόρος. Μετά από σχετικές ενέργειες της Διεύθυνσης του Δικαστηρίου και επικοινωνία με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, έσπευσαν στο χώρο, εντός δεκαλέπτου, αστυνομικοί του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου και άλλων υπηρεσιών, προβαίνοντας στις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες για την εξουδετέρωση της απειλής. Ο εν λόγω δικηγόρος σκόπευε να παραστεί στη συζήτηση υπόθεσης μεγάλου χρηματικού αντικειμένου και να ζητήσει την 8η κατά σειρά αναβολή, με το περίστροφο στη ζώνη.

Δικηγόρος μπήκε με όπλο στα δικαστήρια

EUROKINISSI

Ανεξαρτήτως της ανώδυνης έκβασης του συμβάντος τούτου, ερωτάται κάθε αρμόδια κρατική αρχή: Ελλείψει προσωπικού ασφαλείας στα περισσότερα δικαστήρια της Χώρας, όπως και ειδικών μηχανημάτων ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων κτλ, αποδέχεται η ελληνική Πολιτεία την ανέλεγκτη είσοδο στους χώρους απονομής της Δικαιοσύνης ενόπλων πολιτών (ασχέτως κατοχής νόμιμης άδειας), με προφανή ανακύπτοντα ζητήματα ασφάλειας του προσωπικού των Δικαστηρίων; Εάν όχι, τι προτίθεται να πράξει άμεσα προς αποκατάσταση του τρωθέντος αισθήματος ασφάλειας δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων και διαδίκων;

Θεωρούμε αδιανόητη τη μη φύλαξη των δικαστικών μεγάρων της Χώρας και δη του πολύπαθου Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά που, κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχει υποστεί διαρρήξεις, εισβολή αγνώστων και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις σχετιζόμενες με την ανεπάρκεια των μέτρων φύλαξης και προστασίας των κτηριακών εγκαταστάσεων και του προσωπικού.

Ως εκ τούτου, διαμαρτυρόμαστε εντόνως και απευθύνουμε κραυγή αγωνίας προς κάθε αρμόδιο. Ας μην μετατραπεί η κραυγή αυτή σε κραυγή απόγνωσης και θρήνου. Όσο είναι καιρός λοιπόν ας αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες…

Ελάχιστο δείγμα ενδιαφέροντος της Πολιτείας αποτελεί η τοποθέτηση πύλης ελέγχου εισερχομένων σε κάθε δικαστήριο της χώρας, όπως συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, όπως και η προμήθεια μηχανήματος ελέγχου αλληλογραφίας για όλα τα δικαστήρια.

Αν αυτά γίνουν ΠΡΟΤΟΥ συμβεί κάτι χειρότερο, θα είναι δείγμα πρόνοιας της Πολιτείας.

Αν γίνουν ΜΕΤΑ την ύπαρξη θυμάτων, θα συνιστούν απλά ειλικρινή μεταμέλεια”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ