Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Δηλώσεις Μουτζούρη κατά Κασσελάκη: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο δικηγόρος Α. Τάτσης για “δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους” – ΦΩΤΟ

Κατέθεσε έγγραφο αναφοράς παράνομης πράξης ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Τί δήλωσε στο dikastiko.gr

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δηλώσεις Μουτζούρη κατά Κασσελάκη: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο δικηγόρος Α. Τάτσης για “δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους” – ΦΩΤΟ (DIKASTIKO.GR/EUROKINISSI)

Οι ομοφοβικές δηλώσεις του Κώστα Μουτζούρη κατά του Στέφανου Κασσελάκη ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων ενώ τις καταδίκασε η Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα Τρίτη ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης, ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα για το θέμα για “δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους”. 

Δικηγόρος ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Μουτζούρη

dikastiko

Μάλιστα κατέθεσε έγγραφο αναφοράς παράνομης πράξης ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών στο οποίο αναφέρει:

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Νόμου 927/1979 για την “Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους”, το οποίο τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4285/2014, προβλέπονται τα εξής:

“1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα του φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση 3 μηνών έως 3 ετών και με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ.

Επειδή η ανωτέρω πράξη, τελέστηκε δημόσια και προφορικά, με προφανή σκοπό να προκαλέσει διάκριση κατά του προσώπου στην οποία στρεφόταν, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού του.

Επειδή η ανωτέρω πράξη είναι παράνομη και τιμωρείται από ποινικό νόμο.

Για τους λόγους αυτούς θέτω υπόψιν σας τα ανωτέρω και παρακαλώ για τις κατά νόμον ενέργειές σας.

Δικηγόρος ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Μουτζούρη

dikastiko.gr

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κύριος Τάτσης στο dikastiko.gr, “τέτοιες δηλώσεις είναι πρόκληση για μία δημοκρατική κοινωνία. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή στην εκφορά ακραίου ρατσιστικού λόγου”

Υπενθυμίζεται, ότι όπως έγραψε το dikastiko.gr, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης πραγματοποίησε εκδήλωση σε παραλιακή ταβέρνα της Μυτιλήνης για να γιορτάσει την επανεκλογή του στην περιφέρεια.

Και όπως αναφέρει το lesvosnews.gr και με αφορμή παρευρισκόμενου στην εκδήλωση, αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη αποκαλώντας τον «κουνίστρα» και «οπισθογεμή».

«Αρχίζει μια νέα σεζόν τώρα, μια νέα Περιφερειακή Αρχή. Θα πάμε καλά. Όλους θα τους βοηθάμε αν μπορούμε. Και με όλους θα συνεργαστούμε. Και με Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΣΥΡΙΖΑ… με όλους. Είναι κόμματα που τα ψηφίζει ο λαός», είπε αρχικά ο Περιφερειάρχης.

Τότε ένας από τους καλεσμένους τον ρώτησε «και με τον Κασσελάκη;» με τον Κώστα Μουτζούρη να απαντάει με γέλιο: «Κουνίστρα είναι αυτός! Είναι λίγο οπισθογεμής!»

Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για “μια χιουμοριστική συζήτηση η οποία κατεγράφη παρανόμως και διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους”.

Δικηγόρος ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Μουτζούρη

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αναλυτικά η ανάρτηση του κυρίου Μουτζούρη:

“Σχετικά με βίντεο από παλαιότερη προσωπική μου στιγμή με φίλους, που παρεμβαίνουν σε μια χιουμοριστική συζήτηση η οποία κατεγράφη παρανόμως (πράξη για την οποία επιφυλάσσομαι ) και διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους, έχω να επισημάνω τα παρακάτω:

Σε ότι με αφορά, ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν.

Ο μοναδικός στόχος μου είναι να προσφέρω έμπρακτα και με έργο στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου. Οτιδήποτε άλλο έχει σκοπό να πλήξει εμένα προσωπικά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Κωνσταντίνος Μουτζούρης”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ