Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Δημ. Βερβεσός: Πως έγινε ο πρώτος πρόεδρος του ΔΣΑ με 2 τετραετείς θητείες

Δίπλα σε θρύλους του ΔΣΑ, τοποθετεί το όνομά του ο επανεκλεγείς πρόεδρος Δημ. Βερβεσός , εξασφαλίζοντας 2 τετραετείς θητείες- 3 θητείες (3ετείς) είχε ο Δημ. Παξινός , 2 ο Αντώνης Ρουπακιώτης και από 1,5 (με δυο εκλογικές νίκες) οι Βαγγέλης Γιαννόπουλος και Σωτήρης Πολύδωρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημ. Βερβεσός: Πως έγινε ο πρώτος πρόεδρος του ΔΣΑ με 2 τετραετείς θητείες EUROKINISSI

Εκλογές ΔΣΑ: Με αύξηση των ποσοστών του κατά περίπου 4% στον πρώτο γύρο των εκλογών και 2,5% στον δεύτερο, φτάνοντας να πάρει τις 6 από τις 10 ψήφους των συναδέλφων του, ο Δημ. Βερβεσός κατάφερε να γίνει ο πρώτος πρόεδρος του ΔΣΑ που εξασφαλίζει δυο τετραετίες στην καρέκλα του προέδρου.

Ο αρκάς δικηγόρος, με πολλά χρόνια συνδικαλισμού στις πλάτες του, αλλά και μαχόμενης δικηγορίας επίσης, με ξεκάθαρες καταβολές από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς κανένα χρίσμα , κατάφερε να βάλει το όνομά του δίπλα σε θρύλων του Δικηγορικού Συλλόγου που πέτυχαν ανάλογες εκλογικές νίκες.

Ο Βερβεσός είναι ο πρώτος μετά την καθιέρωση τετραετών θητειών που επιδιώκει και πετυχαίνει δεύτερη θητεία. Οι θρύλοι του Συλλόγου Σωτήρης Πολύδωρας και Βαγγ. Γιαννόπουλος είχαν από 1,5 θητεία αλλά δυο εκλογικές νίκες.

Ο μακροβιότερος προεδρος ήταν ο Δημ.Παξινός με 3 τρετίες στο τιμόνι και ο Αντώνης Ρουπακιώτης με 2.

Ο Δημ. Βερβεσός συνέχισε έτσι την άτυπη παράδοση του Συλλόγου να περνά στα χέρια κυρίως προερχομένων προσώπων από την κεντροαριστερά, όπως συνέβη και στις εκλογές του 2014 όταν εξελέγη ο διαπρεπής ποινικολόγος Βασ. Αλεξανδρής έναντι του Γιαννη Αδαμόπουλου που ειχε διατελέσει πρόεδρος απο το 2011-14 και πρέρχεται απο τηνν ΝΔ.

Εκλογές ΔΣΑ: Επανεκλογή

Ο Δημ. Βερβεσός είχε την ατυχία να ηγηθεί του συλλόγου που υπηρετεί επι δεκαετίες απο διάφορες θέσεις ευθύνης, σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης και δη όταν η χώρα “κλείδωσε” λόγω της πανδημίας και μαζί και τα δικαστήρια της χώρας. Η συγκυρία λοιπόν ήταν αρνητική αλλά ο Βερβεσός, όπως του αναγνωρίστηκε , και πέτυχε πράγματα (πέρα από λάθη που προφανώς έκανε) , αλλά κυρίως προσπάθησε και μάλιστα πάρα πολύ να δώσει πιο δυνατή φωνή στους δικηγόρους. Η επικοινωνία με τους δικηγόρους ήταν καθημερινή , όπως και οι παρεμβάσεις σε οτιδήποτε τους αφορούσε. Η στάση αυτή, της μαχητικής παρουσίας (πέραν των αποτελεσμάτων που καταγράφηκαν σε σειρά αιτημάτων τους) εκτιμήθηκε, όπως δείχνει το αποτέλεσμα απο το δικηγορικό σώμα που του έδωσε δευτερη θητεία και μάλιστα αυξάνοντας τα ποσοστά του κατά περίπου 4 μονάδες στον πρώτο γύρο και 2,5 στον δεύτερο έναντι του αντιπάλου του Δημ. Αναστασόπουλου. Εκλογές ΔΣΑ

Το νέο ΔΣ

Η παράταση που στήριξε τον Βερβεσό έχει εκλέξει 7 μέλη στο ΔΣ μαζί με τον ίδιο , συνεπώς πρέπει να χτιστούν συμμαχίες εντός του ΔΣ του ΔΣΑ που απαρτίζεται πλέον απο τους εξης:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΕΡΒΕΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΒΑΡΚΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

ΑΝΤΑΝΑΣΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΥΓΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΓΟΥΝΑΡΗ-ΧΑΤΖΗΣΑΡΑΝΤΟΥ ΜΑΡΙΝΕΤΤΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ ΑΝΝΑ του ΛΑΖΑΡΟΥ

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΚΑΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΚΑΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΚΑΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

ΚΟΥΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΠΕΤΡΟΥ

ΛΕΡΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΛΥΡΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΜΑΝΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΜΑΝΤΖΟΥΤΣΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΧΡΥΣΗ (Χρυσούλα) του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΖΩΗΣ του ΠΑΥΛΟΥ

ΤΣΑΓΚΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Οι αριθμοί

Η νίκη του Δημ. Βερβεσού ήταν επιβλητική με ποσοστό 59.78% έναντι του Δημ. Αναστασόπουλου (40.22%.) αφού αύξησε τα ποσοστά του σε σχέση με το 2017 που ειχε πετύχει 57,62% έναντι 42,38% του σημερινού αντιπάλου του . Ο Δημήτρης Βερβεσός που είχε λάβει στον πρώτο γύρο ποσοστό 29.37% και Δημήτρης Αναστασόπουλος είχε λάβει ποσοστό 21.63%. Εκλογές ΔΣΑ

Εκλογές ΔΣΑ: Μικρότερο ποσοστό συμμετοχής

Από τους 23.497 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου προσήλθαν και ψήφισαν 8.084, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 34.55%. Εξ αυτών, έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 7.693, άκυρα 139 και λευκά 252.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ είχαν ψηφίσει 12.788 δικηγόροι και στις περασμένες εκλογές του έτους 2017 στο β΄ επαναληπτικό γύρο είχαν προσέλθει και ψήφισαν 8.888 δικηγόροι.

Βερβεσός: “Θα αρθώ στο ύψος της ευθύνης”

«Είμαι ευγνώμων στους Αθηναίους Δικηγόρους που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και στάθηκαν δίπλα μου. Θα αρθώ στο ύψος της ευθύνης που μου αναλογεί.

Ήταν μια ηχηρή αναγνώριση του έργου που επιτελέστηκε κατά τη θητεία μας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μεγάλη τιμή που μου επιφυλάξατε.

Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για τον κλάδο.

Θέλω να κάνουμε όλοι μαζί βήματα μπροστά.

Να αναβαθμίσουμε το κύρος μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, να στηρίξουμε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη την προστασία του Συλλόγου, να υπερασπιστούμε τα ατομικά δικαιώματα και τις κοινωνικές ελευθερίες των πολιτών.

Ο αγώνας θα είναι διαρκής, καθημερινός, με ενότητα, συνεργασία και σκληρή δουλειά.

Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον αγώνα που έδωσε.

Θα ολοκληρώσουμε το όραμά μας για τη Δικηγορία του αύριο».

Δημ. Αναστασόπουλος: Συνεχίζουμε όλοι μαζι

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Με ανάρτησή του στο fb ο Δημ. Αναστασόπουλος, αναφέρει:

Ξεκίνησα πριν 7 χρόνια, σε ηλικία 34 ετών, ένα όμορφο ταξίδι με φίλους από το παρελθόν και νέους στην πορεία. Στην πορεία αυτή προσπάθησα να είμαι χρήσιμος για τους συναδέλφους μου, για το επάγγελμα που αγαπάμε. Σήμερα, 3.094 δικηγόροι τίμησαν την διαδρομή μου αυτή, με εμπιστεύτηκαν. Την εμπιστοσύνη τους αυτή δεν θα την προδώσω ποτέ. Τους ευχαριστώ έναν έναν προσωπικά.

Οφείλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό για την επανεκλογή του και να του ευχηθώ να αγωνιστεί προς όφελος όλων μας. Από πλευράς μας, όπως πάντα, είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι για να χωρίσουμε.

Κυρίως, όμως, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνοδοιπόρους μου σε αυτό το ταξίδι, που με αυταπάρνηση, ήθος, πίστη και καθαρό βλέμμα αγωνιστήκαμε όλοι μαζί. Συνεχίζουμε όλοι μαζί!

Σήμερα (σ.σ χθές) ούτως ή άλλως είναι μια ημέρα γιορτής για την οικογένεια μου, καθώς ακριβώς πριν ένα χρόνο ήρθε στη ζωή μας ο γιος μας, ό,τι πιο σπουδαίο έχω κάνει, ό,τι πιο όμορφο μου έχει συμβεί.

Εύχομαι σε όλους μας κάθε καλό! Καλή αντάμωση από αύριο στα Δικαστήρια, και πάλι!”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ