Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Δήμητρα Λιάνη: Η Ελλάδα κινδυνεύει και η ηγεσία της είναι από ανεπαρκής έως ενδοτική – Το παράπονο του Ανδρέα ήταν, ότι τα παιδιά του δεν έγιναν Έλληνες

Σε δηλώσεις που αναμένεται να συζητηθούν προχώρησε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα κινδυνεύει και η ηγεσία της είναι από ανεπαρκής έως ενδοτική».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δήμητρα Λιάνη: Η Ελλάδα κινδυνεύει και η ηγεσία της είναι από ανεπαρκής έως ενδοτική – Το παράπονο του Ανδρέα ήταν, ότι τα παιδιά του δεν έγιναν Έλληνες

Μιλώντας στο περιοδικό «Πατρινόραμα», εξήγησε ότι «το παράπονο του Ανδρέα ήταν, ότι τα παιδιά του δεν έγιναν Έλληνες, με την πλήρη έννοια», ενώ υποστηρίζει ότι η πολιτική ηγεσία «έχει ξεπουλήσει τα εθνικά μας συμφέροντα με προσωπικά ανταλλάγματα κάθε είδους και υπό το πρίσμα αόριστων υποσχέσεων ή εκβιασμών».

«Μετάλλαξαν το ΠΑΣΟΚ και το έκαναν υποχείριο του κατεστημένου» είπε σε άλλο σημείο.

Η Ελλάδα κινδυνεύει και η ηγεσία της είναι από ανεπαρκής έως ενδοτική

«Έχουν ξεπουλήσει τα εθνικά μας συμφέροντα με προσωπικά ανταλλάγματα κάθε είδους και υπό το πρίσμα αόριστων υποσχέσεων ή εκβιασμών. Σκεφθείτε πως ο Χριστοφοράκος κρατάει σε ομηρία ένα ευρύ πολιτικό πελατολόγιο και όχι μόνο αυτός. Η Ελλάδα κινδυνεύει και η ηγεσία της είναι από ανεπαρκής έως ενδοτική» λέει στη συνέντευξη που προδημοσιεύει το iEidiseis.gr.

«Η Τουρκία όπως μου έλεγε ο Ανδρέας, ασκεί εξωτερική πολιτική με οικονομικές εξαγορές αξιωματούχων όλων των επιπέδων και σήμερα από ό,τι προκύπτει, κινείται με τα λεφτά του σεΐχη του Κατάρ» συμπληρώνει.

Το μεγαλύτερο παράπονο του ήταν που τα παιδιά του δεν έγιναν Έλληνες

Ακόμα, δήλωσε πως «το μεγαλύτερο παράπονο του Ανδρέα ήταν που τα παιδιά του, δεν ασπάστηκαν τις απόψεις του και δεν ακολουθούσαν την κοσμοθεώρηση του. Το ότι δεν έγιναν Έλληνες, όπως έλεγε, με την πλήρη έννοια. Θυμάμαι με γλυκιά ανάμνηση, τον τρυφερό άνθρωπο με την αρχοντική ευγένεια και τους πολιτισμένους τρόπους, τον βαθύνοα στοχαστή και τον μοναδικό δημεγέρτη που ξεσήκωνε τον λαό και τον γαλβάνιζε με τα συνθήματα του, δίνοντας όραμα και ελπίδα στις λαϊκές τάξεις. Θυμάμαι τις κάποιες απλές ανέμελες στιγμές που ζήσαμε και ήταν χαρούμενος λάμποντας από ευτυχία. Τον μοναδικό άντρα, που ερωτεύτηκε ένα ολόκληρο έθνος. Την ματιά του, που διαπερνά βαθιά μέσα στην ψυχή μου με την καλοσύνη του…».

Μετάλλαξαν το ΠΑΣΟΚ και το έκαναν υποχείριο του κατεστημένου

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και τι έχει γίνει αυτό σήμερα είπε πως «είναι όλοι τους αρνητές της πολιτικής γραμμής του Ανδρέα σε όλα τα θέματα. Μαζί στήριξαν το σχέδιο ΑΝΑΝ ενάντια στην γραμμή Κύπρος ενιαία ανεξάρτητη και αποστρατιωτικοποιημένη. Μαζί στήριξαν την συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά και έγιναν υπουργοί του. Μαζί μετάλλαξαν το ΠΑΣΟΚ και το έκαναν υποχείριο του κατεστημένου. Μαζί τα φάγανε και μερικοί μαζί τα πήρανε! Εδώ έφτασαν να απειλούν με διαγραφές όποιον διαδήλωνε υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Μαζί δεν αθώωσαν την Ρεπούση και σήμερα την καμαρώνει ο Τσίπρας; Ένα και το αυτό με τους εχθρούς του Ανδρέα είναι!»

«Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ, δεν βλέπω στο εσωτερικό του κανένα πρόσωπο κατάλληλο να ανασυστήσει το ΠΑΣΟΚ, επειδή οι εναπομείναντες στον κίνημα είναι μοιραίοι, άβουλοι, αντιανδρεϊκοί, ιδεολογικά ανεπαρκείς, μερικοί είναι και διεφθαρμένοι και οι φιλόδοξοι αρχηγοί ουδέποτε αντιστάθηκαν στην παρακμή του χώρου. Ανέχθηκαν αδιαμαρτύρητα και παθητικά, την ενσωμάτωσή τους στο σύστημα» κατέληξε.

«Επιχείρησαν μάλιστα όλοι τους να φορτώσουν το δημόσιο χρέος στον Ανδρέα, όταν τους το παρέδωσε βιώσιμο το 1995 και αυτοί το ανέβασαν στα ύψη με τις μίζες και τα σκάνδαλα διαχείρισης που έκαναν. Σε τίποτε δεν ακολούθησαν από την γραμμή του, είναι όλοι τους επίορκοι πολιτικά και ιδεολογικά και προσχώρησαν στα στρατόπεδα των αντιπάλων του. Ο ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός) η ΝΔ και το ΚΚΕ δεν τον έστειλαν στο ειδικό δικαστήριο, με σκοπό να τον εξοντώσουν;» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσα στον τάφο του Ανδρέα “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”

Αποκάλυψε τι πρόσθεσε η ίδια στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου:  Μακάρι το δόγμα “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” να γινόταν πραγματικότητα. Εγώ πάντως για να μην ξεχνιόμαστε , το πρόσθεσα στον τάφο του» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Περιοδικό “Πατρινόραμα”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ