Δημήτρης Βερβεσός (για υπόθεση Λιγνάδη): Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου έχει επιληφθεί αυτεπαγγέλτως για αντιδεοντολογικές συμπεριφορές συναδέλφων

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρθηκε για τα φαινόμενα με τις δηλώσεις δικηγόρων σχετικά με εκκρεμείς υποθέσεις αλλά και τις αντιδράσεις για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημ. Λιγνάδη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημήτρης Βερβεσός (για υπόθεση Λιγνάδη): Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου έχει επιληφθεί αυτεπαγγέλτως για αντιδεοντολογικές συμπεριφορές συναδέλφων dikastiko.gr

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δίνει θεσμική απάντηση μέσω του Πειθαρχικού Συμβουλίου στα φαινόμενα του τελευταίου καιρού με τις δηλώσεις δικηγόρων ενώ τοποθετείται και στις αντιδράσεις για ποινικές δίκες που έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Όπως είπε μιλώντας το πρωί στον ALPHA 98,9 FM , ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημ. Βερβεσός “…για ζητήματα, που αφορούν αντιδεοντολογικές συμπεριφορές συναδέλφων, έχει ήδη επιληφθεί αυτεπαγγέλτως το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου, το οποίο θα λάβει τις ανάλογες αποφάσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, που καθημερινά διακονούν το λειτούργημα, τηρεί τον Κώδικα Δεοντολογίας και τιμά με τη συμπεριφορά του τον κλάδο. Οι όποιες τυχόν εξαιρέσεις δεν μπορούν να αμαυρώσουν τη συνολική εικόνα του κλάδου”.

Πειθαρχικά

Όπως ήδη έγραψε το dikastiko.gr ήδη ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου διέταξε συμπληρωματική προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Αλέξη Κούγια, ο οποίος στο δελτίο τύπου που απέστειλε για την υπόθεση Λιγνάδη, κάνει λόγο για «αδίστακτους, στρατευμένους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».

Ομαδικό Ασφαλιστήριο ΔΣΑ

eurokinissi

Ο γνωστός ποινικολόγος εκλήθη να καταθέσει στον Βασίλη Κατσάνη, πειθαρχικό εισηγητή για την υπόθεση της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, απολογητικό υπόμνημα τόσο για την υπόθεση των φωτογραφιών, όσο και για την προηγούμενη προκαταρτική έρευνα που έχει διαταχθεί και πάλι για την υπόθεση Λιγνάδη, σε βάρος του αλλά και του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου.

Αντιδράσεις

Όσον αφορά στις αντιδράσεις για την απόφαση στην υπόθεση Λιγνάδη, ο κ.Βερβεσός είπε ότι “..οι δικαστικές αποφάσεις υπόκεινται σε κριτική, η οποία οφείλει να ασκείται στο αναγκαίο μέτρο. Η συλλήβδην απαξίωση της Δικαιοσύνης δεν προσφέρει θετικές υπηρεσίες στη Δημοκρατία. Οι συμπεριφορές όλων μας κρίνονται”. Παράλληλα επισήμανε πως το λαϊκό στοιχείο (σ.σ το κοινό περί δικαίου αίσθημα) εκπροσωπείται στα δικαστήρια από τον θεσμό των ενόρκων αλλά οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται βάση ουσιαστικών και δικονομικών κανόνων : “…Η δικαιοσύνη στις σύγχρονες δημοκρατίες απονέμεται από θεσμοθετημένα Δικαστήρια με την τήρηση των ουσιαστικών και δικονομικών κανόνων. Το λαϊκό στοιχείο υπάρχει στα μικτά ορκωτά δικαστήρια με το θεσμό των ενόρκων. Η δικαιοδοτική κρίση πρέπει να υπακούει στο νόμο και στη συνείδηση του δικαστή”. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ