Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Κλήση Κούγια στο Πειθαρχικό ΔΣΑ για την υπόθεση Λιγνάδη

Όπως έγραψε το dikastiko.gr ο ποινικολόγος καλείται σε εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, όπως και Γιάννης Βλάχος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κλήση Κούγια στο Πειθαρχικό ΔΣΑ για την υπόθεση Λιγνάδη eurokinissi

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) στην κίνηση που έκανε ο Αλέξης Κούγιας να στείλει δελτίο Τύπου με φωτογραφίες ανθρώπων που κατήγγειλαν τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου διέταξε συμπληρωματική προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Αλέξη Κούγια, ο οποίος στο δελτίο τύπου που απέστειλε χθες, κάνει λόγο για  «αδίστακτους, στρατευμένους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».

Πλέον ο Αλέξης Κούγιας καλείται αύριο να καταθέσει στον Βασίλη  Κατσάνη πειθαρχικό εισηγητή για την υπόθεση της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, απολογητικό υπόμνημα τόσο για την υπόθεση των φωτογραφιών, όσο και για την προηγούμενη προκαταρτική έρευνα που έχει διαταχθεί και πάλι για την υπόθεση Λιγνάδη, σε βάρος του αλλά και του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου.

Οι διώξεις κατά Κούγια και Βλάχου έρχονται λίγες μέρες μετά την απόφαση του ΔΣΑ να προχωρήσει σε έρευνες για τις λεγόμενες «τηλεδίκες». Όπως έγραψε το dikastiko.gr με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του, ο ΔΣΑ εκκίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά παντός υπευθύνου δικηγόρου για τις αποκαλούμενες τηλεδίκες, επι εκκρεμών υποθέσεων.

Ομαδικό Ασφαλιστήριο ΔΣΑ

eurokinissi

Η παράλληλη έρευνα για τις «τηλεδίκες»

Σε αυτήν προχώρησε ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου και άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά παντός υπευθύνου (in rem) για παραβάσεις του κώδικα δικηγόρων σχετικά με συμμετοχή σε δημόσιες τηλεοπτικές συζητήσεις για εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη.

Η δίωξη δεν είναι προσωποποιημένη αλλά ο αρμόδιος εισηγητής θα κληθεί να εξατομικεύσει τις κατηγορίες, σε έναν κατάλογο δικηγόρων που εκτιμάται ότι μπορει να ξεπεράσει τους 20. Σύμφωνα με τον Κώδικα περί Δικηγόρων, παρέχεται η δυνατότητα ο ΔΣΑ πανελλαδικά να ελέγξει πειθαρχικά όλους τους δικηγόρους για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους, ανεξάρτητα αν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο Δικηγορικό Σύλλογο, εκτός των Αθηνών.

Ο πειθαρχικός έλεγχος αφορά προφανώς υποθέσεις όπως αυτή της Ρούλας Πισπιρίγκου ή και άλλες που απασχολούν επι μακρόν την επικαιρότητα όπως π.χ τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, τις δίκες των ηθοποιών Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη, κ.λπ.

Σε αυτό το πλαίσιο το πειθαρχικό συμβούλιο θα ζητήσει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς αντίγραφα εκπομπών των τελευταιων 2 ετών προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή δικηγόρων , για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, σε αυτές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ