Δημοσκόπηση ALCO: Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της Κυβέρνησης – Τι δείχνουν οι συσπειρώσεις των κομμάτων – ΒΙΝΤΕΟ

Οι δημοφιλία των υπουργών της Κυβέρνησης, οι συσπειρώσεις και οι διαρροές των κομμάτων και τι ποσοστό των εκλογέων θεωρεί τις επερχόμενες Ευρωεκλογές ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.

NEWSROOM
Δημοσκόπηση ALCO: Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της Κυβέρνησης – Τι δείχνουν οι συσπειρώσεις των κομμάτων – ΒΙΝΤΕΟ

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO για τον alpha καταγράφονται οι δημοφιλέστεροι υπουργοί Κυβέρνησης.

Ο Νίκος Δένδιας παραμένει σταθερά πρώτος στην συνείδηση των πολιτών ως πιο επιτυχημένος υπουργός της Κυβέρνησης πίσω όμως από τον… «κανένα».

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός με 30%. Ακολουθούν ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με 15%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 12%, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης με 8% και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με 7%. «Κανένας» απαντά το 34% και το 18% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στο ίδιο ερώτημα η κατάταξη της δημοφιλίας των Υπουργών δεν αλλάζει. Πρώτος είναι ο Νίκος Δένδιας με 49%, αμέσως μετά ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 36% κι ακολουθούν Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κωστής Χατζηδάκης με 21%. «Κανέναν» απαντά το 2% ενώ το 9% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Δημοσκόπηση ALCO: Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει συσπείρωση στο 65%, ποσοστό μειωμένο κατά 5 μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Φεβρουαρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 56%, 2 μονάδες πάνω από την προηγούμενη μέτρηση και το ΠΑΣΟΚ αν και είναι 5 μονάδες κάτω από το Φεβρουάριο εμφανίζει την μεγαλύτερη συσπείρωση, στο 80%.

Όσον αφορά τις διαρροές, το κυβερνών κόμμα δείχνει να χάνει 4% της δύναμής του προς το ΠΑΣΟΚ, 3% προς την Ελληνική Λύση, 1% προς τη Νίκη, 1% προς το ΚΚΕ και 18% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ανήκουν στους αναποφάσιστους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναμενόταν, χάνει το μεγαλύτερο ποσοστό του προς την Νέα Αριστερά. Ειδικότερα 11% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Νέα Αριστερά, το ΚΚΕ 5%,το ΠΑΣΟΚ 4%, την Πλεύση Ελευθερίας 4%, το ΜέΡΑ25 1%, 2% δηλώνει πως θα στραφεί στην αποχή ενώ δεν απαντά το 16%.

Το ΠΑΣΟΚ χάνει το 3% των ψηφοφόρων από τους «Δημοκράτες», το νέο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου. Το ίδιο ποσοστό απαντά πως θα απέχει. 2% χάνει προς το ΚΚΕ 2%, ενώ το 12% απαντά «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Οι Ευρωεκλογές

Σε ερώτηση για το αν θεωρούν τις Ευρωεκλογές μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας το 47% απαντά «ναι», το 48% «όχι» και το 5% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Τα ποσοστά που καταγράφονται παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν τα συγκρίνει κανείς με αυτά του Φεβρουαρίου όταν «ναι» απαντούσε το 40% , «όχι» το 56% και  «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» το 4%.

Το «ναι» καταγράφει αύξηση 7 μονάδων στο ήδη αυξημένο ποσοστό του 40%

Στην ίδια ερώτηση, όσοι είναι ακόμα αναποφάσιστοι για την κάλπη των Ευρωεκλογών, το 63 % δηλώνει πως οι εκλογές του Ιουνίου θα είναι ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, μόλις το 28% δηλώνει «όχι» ενώ «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» δηλώνει το 9%.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ