Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Δολοφονία Άλκη- Αλ. Κούγιας: Ευχόμαστε οι 12 κατηγορούμενοι επιτέλους να πουν την αλήθεια – Αντιμέτωποι με ποινή ισόβιας κάθειρξης και πολυετούς φυλάκισης

Με αφορμή το παραπεμπτικό βούλευμα, ο γνωστός δικηγόρος αναφέρεται στο πρωτόγνωρο θράσος με το οποίο είχαν αρνηθεί την πρόκληση θανατηφόρων τραυμάτων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Άλκη- Αλ. Κούγιας: Ευχόμαστε οι 12 κατηγορούμενοι επιτέλους να πουν την αλήθεια – Αντιμέτωποι με ποινή ισόβιας κάθειρξης και πολυετούς φυλάκισης eurokinissi

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται βάσει του βουλεύματος και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού επισείουν ποινή ισοβίου καθείρξεως και πολυετείς ποινές φυλακίσεως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Ο ίδιος σημειώνει πως είχε προβλέψει την παραπομπή τους όταν ο ένας μετά τον άλλον, με πρωτόγνωρο θράσος, κακοποιώντας την αλήθεια, ηρνούντο ότι έστω και ένας από αυτούς είχε προκαλέσει ένα από τα δεκάδες θανατηφόρα τραύματα, στο κεφάλι, στο σώμα, στα πόδια, που προκάλεσαν τον θάνατο του αείμνηστου Άλκη Καμπανού. Και εύχεται στο Δικαστήριο να πουν την αλήθεια.

Δολοφονία Άλκη

eurokinissi

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Όπως είχε προβλέψει ο επικεφαλής του γραφείου μας, κ. Αλέξης Κούγιας, όταν οι δώδεκα συλληφθέντες, ο ένας μετά τον άλλον, με πρωτόγνωρο θράσος, κακοποιώντας την αλήθεια, ηρνούντο ότι έστω και ένας από αυτούς είχε προκαλέσει ένα από τα δεκάδες θανατηφόρα τραύματα, στο κεφάλι, στο σώμα, στα πόδια, που προκάλεσαν τον θάνατο του αείμνηστου Άλκη Καμπανού, ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ, παραπέμπονται ως δράστες του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αλλά και των αδικημάτων της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής, που επισείουν ποινή ισοβίου καθείρξεως και πολυετείς ποινές φυλακίσεως.

Ευχόμαστε στο Δικαστήριο, που αυτή τη στιγμή ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, αναμένεται να αποφανθεί, εάν θα γίνει στην Αθήνα, για λόγους ασφαλείας των ενόρκων και των μαρτύρων, επιτέλους να πουν την αλήθεια.

Εμείς, ως δικηγορικό γραφείο Αλεξή Κούγια και συνεργατών, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση, με σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητος, σε συνθήκες δίκαιης δίκης.

Αθήνα, 19/8/2022

Οι συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου Αλέξη Κούγια»

Δολοφονία Άλκη

eurokinissi

Το βούλευμα- καταπέλτης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Όπως έγραψε το dikastiko.gr με ένα βούλευμα-καταπέλτη το Συμβούλιο Πλημμειολοδικών Θεσσαλονίκης καθορίζει πως οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπάνου θα παραμείνουν στη φυλακή για άλλους έξι μήνες – η προφυλάκισή τους έληγε μέσα στον Αύγουστο – ενώ παράλληλα έκανε δεκτό και το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για διενέργεια της δίκης σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αποφάσισε, με βούλευμά του, την παράταση του χρόνου κράτησης των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του φιλάθλου του Αρη, Άλκη Καμπανού.

Μέσα στον Αύγουστο έληγε το εξάμηνο της προσωρινής τους κράτησης, το συμβούλιο αποφάσισε να την παρατείνει για έξι ακόμα μήνες και μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος, οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή από κοινού, έκαναν δολοφονική επίθεση που:

  • είχε σαφή αθλητική αναφορά και υπόβαθρο
  • έγινε σε τόπο και χρόνο που δεν συνδέονται με αθλητική εκδήλωση
  • χρησιμοποιήθηκαν όπλα ικανά να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή (να θυμίσουμε πως οι δράστες είχαν μαζί τους δρεπάνι μαχαίρια και μεταλλικούς σωλήνες

Για τους λόγους αυτούς, οι δικαστές έκριναν πως λόγω της βαρύτητας, της βιαιότητας και της αιτίας που ώθησαν στην πράξη, προκύπτει, αντικοινωνικότητα και σταθερή ροπή των κατηγορουμένων σε διάπραξη και νέων εγκλημάτων στο μέλλον και για αυτό παρέτειναν τον χρόνο κράτησης τους.

Δολοφονία Άλκη

ANT1

Δεκτή η εισαγγελική πρόταση για δίκη σε ΜΟΔ

Σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα, οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη Καμπανό παραπέμπονται να δικαστούν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για τις εξής πράξεις:

  • Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του ‘Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,
  • Ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,
  • Άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το αίτημα Κούγια από την πλευρά της οικογένειας

Προ εβδομάδων δια του συνηγόρου της οικογένειας Αλέξη Κούγια, υποβλήθηκε όπως έγραψε το dikastiko.gr στον Άρειο Πάγο αίτημα να γίνει η δίκη στην Αθήνα, καθώς είναι “…υπαρκτός ο κίνδυνος να επηρεαστούν ή να εξαγορασθούν οι ένορκοι”.

Συγκεκριμένα, στο αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο που υπέβαλε μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια η οικογένεια του Άλκη Καμπανού, ζητούσε να εκδικαστεί η υπόθεση για τη δολοφονία στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ