Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Δολοφονία εργολάβου οικοδομών στη Ρόδο: Εισαγγελική εισήγηση για παράταση προφυλάκισης του πατέρα και του γιου που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία

Πατέρας και γιος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία. Aκολούθησε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Aρχών, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία εργολάβου οικοδομών στη Ρόδο: Εισαγγελική εισήγηση για παράταση προφυλάκισης του πατέρα και του γιου που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία freepik

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση για τη δολοφονία εργολάβου οικοδομών Τζάνη Τοπάλυ του Χαμίτ, 46 ετών, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών

Συγκεκριμένα η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου εισηγήθηκε την 31η Ιανουαρίου 2023 στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου την παράταση (έως την 6η Σεπτεμβρίου 2023)  της προσωρινής κράτησης του 53χρονου Έλληνα και του 20χρονου γιού του, κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, του άτυχου άνδρα. 

Δολοφονία εργολάβου οικοδομών

dimokratiki.gr

Με το υπ’ αρίθμ. 132/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου απορρίφθηκε η προσφυγή που υπέβαλε ο 20χρονος κατηγορούμενος για την ακύρωση του υπ’ αριθ. 34/2022 εντάλματος προσωρινής κράτησης της Ανακρίτριας του Δ’ Θερινού Τμήματος Πλημμελειοδικών Ρόδου και την άρση, άλλως επικουρικώς, την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης, που επιβλήθηκε σε βάρος του, δυνάμει του ανωτέρω εντάλματος, με περιοριστικούς όρους.

Δολοφονία εργολάβου οικοδομών

freepik

Δολοφονία εργολάβου οικοδομών:

Από τη μέχρι τώρα πορεία της κύριας ανάκρισης, προέκυψε ότι κατόπιν φραστικού επεισοδίου και διαπληκτισμού του πρώτου κατηγορουμένου, με τον δολοφονηθέντα λόγω οικονομικών διαφορών, στις 28.08.2022, κατόπιν συναπόφασης και από κοινού ενεργώντας αμφότεροι οι κατηγορούμενοι, επέφεραν το θάνατο του Jani Topalli με χρήση βίας, εν συνεχεία, τοποθέτησαν το πτώμα του σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, μάρκας MITSUBISHI, μοντέλο L200, ιδιοκτησίας του πρώτου κατηγορουμένου και το απέρριψαν σε ορεινή ερημική περιοχή στην Ψίνθο, ενώ μετέφεραν το αυτοκίνητο, μάρκας HONDA, του θύματος στις Καλυθιές και ακολούθησε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αρχών, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους.

Αναφορικά με τον τρόπο επέλευσης του θανάτου του αποβιώσαντος, όπως ανέφερε στην προηγούμενη κρίση του το δικαστικό συμβούλιο, έπεσαν σε πλήθος αντιφάσεων κατά την προανακριτική απολογία τους και στην απολογία τους ενώπιον της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Εκρινε ειδικότερα ότι δεν εναρμονίζεται με τους κανόνες της κοινής πείρας και λογικής η εκδοχή που υποστηρίζει ο πατέρας του 20χρονου ότι κατόρθωσε μόνος του, χωρίς την βοήθεια του προσφεύγοντος, να περάσει το σκοινί από το λαιμό του αποβιώσαντος, ο οποίος είχε τα χέρια του ελεύθερα και να τον τραβήξει με αυτό περί τα πέντε μέτρα σε ανηφορικό δρόμο, ενώ ο αποβιώσας προσπαθούσε να ελευθερωθεί από το σκοινί στο λαιμό του, μέχρι που έπεσε στο έδαφος αναίσθητος.

Δολοφονία εργολάβου οικοδομών

Freepik

Και τούτο λόγω της σωματικής διάπλασης του θανόντος, που είχε ύψος 1,90 μέτρα και βάρος περίπου των 150 κιλών. Επεσήμανε εξάλλου το δικαστικό συμβούλιο ότι και ο πατέρας του στην απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ρόδου, θεωρούσε ότι μόνο με τύχη θα μπορούσε να καταφέρει να δέσει τον λαιμό του αποβιώσαντος με το σκοινί, γιατί, αλλιώς, δεν είναι εφικτό, αναφέροντας αυτολεξεί στην ως άνω απολογία του, ότι «ήταν τύχη» που κατόρθωσε να περάσει το σκοινί από τον λαιμό του αποβιώσαντος.

Επίσης, υπέρ της συναυτουργικής τέλεσης της αξιόποινης πράξης και από τους δύο συγκατηγορουμένους συνηγορεί και η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία, αναφέρει, ότι «στο ινιακό οστό και στα όριά του με τα κροταφικά οστά, αμφοτεροπλεύρως, παρατηρούνται δύο εμπιεσματικά κατάγματα με ουσιαστικά πανομοιότυπους χαρακτήρες, ήτοι, κυκλικού σχήματος διαμέτρου 3, 5 – 4 εκ.», κατάγματα δηλαδή που προκλήθηκαν και στις δύο πλευρές της κεφαλής του αποβιώσαντος, ουσιαστικά πανομοιότυπα και τα οποία συνάδουν με την αιτία θανάτου του αποβιώσαντος, που σύμφωνα με την ως άνω ιατροδικαστική έκθεση, ήταν η κρανιοεγκεφαλική κάκωση, σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζεται ο προσφεύγων δεύτερος κατηγορούμενος στην προσφυγή του και επαναλαμβάνει και στο επ’ αυτής υπόμνημά του.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ