Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ρόδος: Απατεώνες του “άρπαξαν” 9.000 ευρώ με “δήθεν” επιστροφή από τη ΔΕΗ

Ένας υπάλληλός του δέχτηκε κλήση από κινητό τηλέφωνο από μια άγνωστη γυναίκα η οποία του ανέφερε ότι είχε μια επιστροφή από την ΔΕΗ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Απατεώνες του “άρπαξαν” 9.000 ευρώ με “δήθεν” επιστροφή από τη ΔΕΗ freepik

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές μετά από ηλεκτρονική απάτη που σημειώθηκε σε βάρος ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τη “Δημοκρατική” στις 30 Ιανουαρίου 2023 καταγγέλθηκε και ειδικότερα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από τον ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας ότι την 11.10 ώρα της 27ης Ιανουαρίου 2023 ένας υπάλληλός του δέχτηκε κλήση από κινητό τηλέφωνο από μια άγνωστη γυναίκα η οποία του ανέφερε ότι είχε μια επιστροφή από την ΔΕΗ.

Απάτη στη Ρόδο

freepik

Απάτη στη Ρόδο: Του “άρπαξαν” 9.000 ευρώ

Ο υπάλληλος δέχθηκε ένα μήνυμα στο κινητό που περιείχε έναν υπερσύνδεσμο https.//www.nbq-e-bankqrr.qodaddysites.com και ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική αλληλογραφία που περιείχε τον υπερσύνδεσμο https://nbqbankinq.qodaddysites.com έναν εκ των οποίων έπρεπε να ακολουθήσει για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Ο υπάλληλος της εταιρείας συνδέθηκε με έναν από αυτούς, εισήγαγε τους κωδικούς της ηλεκτρονικής τραπεζικής, σε ένα περιβάλλον παρόμοιο με αυτό της τράπεζας και οι απατεώνες απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και μετέφεραν το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ με τμηματικές καταβολές σε λογαριασμούς δύο ατόμων.

 ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ