Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Δύο καταθέσεις – φωτιά για τον τραυματιοφορέα του Παίδων «Αγία Σοφία»: Επιβεβαιώνουν την κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Οι καταθέσεις που δείχνουν την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δύο καταθέσεις – φωτιά για τον τραυματιοφορέα του Παίδων «Αγία Σοφία»: Επιβεβαιώνουν την κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών

Μετά την εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του τραυματιοφορέα στο νοσοκομείο, που φέρεται να τέλεσε αξιόποινες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, όπως είχε γράψει και το dikastiko.gr, οι καταθέσεις που ελήφθησαν από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές δείχνουν να επιβεβαιώνουν τα περιστατικά.

Καθοριστικές θεωρούνται οι καταθέσεις δύο γυναικών αναισθησιολόγων, οι οποίες εμφανίζονται να επιβεβαιώνουν τις πράξεις του 58χρονου τραυματιοφορέα σε βάρος δύο κοριτσιών 7 και 9 ετών, τα οποία είχαν διακομιστεί στο Παίδων και βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης για τη διενέργεια εξετάσεων.

Τα δύο ανήλικα παιδιά, όπως αναφέρει το thetoc, είχαν μπει διαδοχικά στον χώρο της εξέτασης σε κατάσταση μέθης, με τον κατηγορούμενο να έχει προβεί σε θωπείες στην πρώτη και σε γενετήσιες πράξεις στην δεύτερη. Ο ρόλος του ήταν μόνο η μεταφορά των εξεταζόμενων στον χώρο της εξέτασης και η κράτησή τους από τους αστραγάλους στην περίπτωση που έκαναν σπασπωδικές ενέργειες, οι οποίες θα επηρέαζαν την εξέταση.

Στο πλαίσιο των ερευνών λήφθηκαν τουλάχιστον έξι καταθέσεις στελεχών του νοσοκομείου, γιατρών, αναισθησιολόγων, βοηθών αναισθησιολόγων και εργαζομένων, ενώ παραγγέλθηκαν ιατροδικαστικές εξετάσεις των κοριτσιών, για τον τυχόν εντοπισμό στοιχείων που αναδεικνύουν στοιχεία γενετήσιας πράξης τουλάχιστον στην μία περίπτωση του 9χρονου κοριτσιού.

Με την διαβίβαση των παραπάνω καταθέσεων και στοιχείων στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, οι δικαστικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους και εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και θα εκδώσουν ένταλμα σύλληψής του.

Ήδη, μετά την ΕΔΕ που διενεργήθηκε και την ακρόαση του εργαζόμενου στο πειθαρχικό συμβούλιο έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων. Και τα στοιχεία της ΕΔΕ και του πειθαρχικού έχουν αποσταλεί στην Εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες η προκαταρκτική έρευνα είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Από την πρώτη στιγμή, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για το περιστατικό στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Ο φάκελος διαβιβάζεται αμέσως και αρμοδίως στα χέρια του εισαγγελέα. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Σημειώνεται ότι ο 58χρονος, έχει 33 χρόνια προϋπηρεσία στο Παίδων «Αγία Σοφία», είναι παντρεμένος με ένα παιδί και ήταν έτοιμος να πάρει σύνταξη. Συνάδελφοί του, ανέφεραν ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε δώσει δικαίωμα, δεν είχαν διακρίνει τέτοιου είδους ανάρμοστες συμπεριφορές, ενώ και ο ίδιος δεν αποδέχεται όσα του καταλογίζουν.

Πηγή: thetoc.gr/Βίντεο:opentv

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ