Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Έδιωξαν ετοιμόγεννη από το “Ιπποκράτειο” και έχασε το παιδί της – Μήνυση κατά γιατρών – “Είδαν ότι είχε αίμα”, λέει ο δικηγόρος της εγκύου

Οι νομικές κινήσεις της οικογένειας, μετά από τον θάνατο του νεογνού. Τι αναφέρει η μηνύτρια αναφορά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έδιωξαν ετοιμόγεννη από το “Ιπποκράτειο” και έχασε το παιδί της – Μήνυση κατά γιατρών – “Είδαν ότι είχε αίμα”, λέει ο δικηγόρος της εγκύου unsplash

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ανδρόγυνο καταγγέλλοντας ότι ετοιμόγεννη έγκυος μετέβη στις 26 Φεβρουαρίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη απ’ όπου την έδιωξαν με την αιτιολογία ότι «έληγε η εφημερία του νοσοκομείου».

Κατά την ίδια καταγγελία, όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», το οποίο εφημέρευε, δεν την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί εν τέλει η ζωή του νεογέννητου παιδιού, τέσσερις μήνες αργότερα, κατόπιν νοσηλείας στη ΜΕΘ Νεογνών του «Παπαγεωργίου».

Το ανδρόγυνο ζητά να διερευνηθούν και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος γιατρών δύο νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που συνδέονται σύμφωνα με την καταγγελία με τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού τους, τον οποίο, σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, αποδίδουν σε εκ μέρους τους εγκληματική συμπεριφορά.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τη μηνύτρια αναφορά, η γυναίκα νοσηλεύτηκε για οκτώ μέρες σε σοβαρή κατάσταση, λόγω αποκόλλησης του πλακούντα και ρήξης της μήτρας.

Όπως αναφέρεται δε στη μήνυση, σύμφωνα με βεβαίωση του ιδιώτη γυναικολόγου – μαιευτήρα που παρακολουθούσε τη γυναίκα, το έμβρυο καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα.

Το ζευγάρι ζητεί να αποδοθούν ποινικές ευθύνες «κατά των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού, κυρίως στο Ιπποκράτειο, αλλά και δευτερευόντως των γιατρών που καθυστέρησαν τη διενέργεια της καισαρικής τομής στο Παπαγεωργίου (προφανώς όχι εκείνων της ΜΕΘ Νεογνών)».

Κορονοϊός

eurokinissi

Θεσσαλονίκη: Η έγκυος κινείται νομικά – Τι λέει ο δικηγόρος της

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη υπόθεσης επί τρεις μήνες. Μια επίτοκος, η κ. Βασιλάκη, ήταν στην 39η εβδομάδα της κύησης, ετοιμόγεννη δηλαδή, και πήγε Ιπποκράτειο στις 7 το απόγευμα με πόνους, συσπάσεις στη μήτρα και αίμα. Την παρέλαβαν και της έκαναν υπέρηχο, στον οποίο βρήκαν πως έχει αίμα. Στις 7.30 την έδιωξαν γιατί, όπως της είπαν σε μισή ώρα λήγει η εφημερία», σημείωσε ο δικηγόρος του ζευγαριού, Χαράλαμπος Αποστολίδης, μιλώντας στον Alpha.

«Πήγαμε στο Παπαγεωργίου, χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και ασθενοφόρο. Δεν είχε γίνει καμία γνωμάτευση στο Ιπποκράτειο. Έπρεπε εκεί να την έχουν υποβάλει σε καισαρική τομή, επειδή το παιδί είχε ισχιακή προβολή και έπρεπε να το διαγνώσουν. Στο Παπαγεωργίου την εισάγουν σε κλινική covid. Αργότερα την πήγαν στη γυναικολογική και στις 10:30 της έκαναν καισαρική τομή. Το παιδί βγήκε και διασωληνώθηκε αμέσως με εγκεφαλική υποξυγοναιμία. Παρέμεινε στην Εντατική περίπου τρεις μήνες, όπου τελικά κατέληξε. Βέβαια, ήταν λιάν αμφίβολο αν θα επανερχόταν και με ποιες βλάβες, σε περίπτωση που κατάφερνε να ζήσει», σημειώνει ο δικηγόρος.

Για τις νομικές κινήσεις της οικογένειας, μετά από τον θάνατο του νεογνού, ο κ. Αποστολίδης είπε: «Εμείς καταλογίζουμε ευθύνες και θα τις αναδείξει η εισαγγελική έρευνα, πιθανώς και η ΕΔΕ. Κατηγορούμε το Ιπποκράτειο ότι δεν διέγνωσε άμεσα τον κίνδυνο και δεν έκανε σε όσα έπρεπε να κάνει. Αργοπόρησε εν μέρει και η γυναικολογική κλινική στο Παπαγεωργίου να κάνει την καισαρική τομή, ωστόσο δεν έχουμε παράπονο από τους νεογνολόγους και τη ΜΕΘ, έκαναν τα πάντα για να σώσουν το παιδί. Έχουμε κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος ευθύνεται. Το ενημερωτικό που πήραμε μετά από εισαγγελική παραγγελία, γιατί δεν μας το έδιναν με διάφορες προφάσεις, δεν αναφέρει ονόματα σχετικά με όσους ενήργησαν».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ