Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Έφεση άσκησε ο Λαγός – Η καταδικαστική απόφαση φεύγει από τον Άρειο Πάγο για την Ευρωβουλή 

Αναμένεται να υποβάλει το εφετήριο στη νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για να ζητήσει να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έφεση άσκησε ο Λαγός – Η καταδικαστική απόφαση φεύγει από τον Άρειο Πάγο για την Ευρωβουλή 

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας από το Δικαστήριο, ο Γιάννης Λαγός έσπευσε να καταθέσει έφεση διά του συνηγόρου του για τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Αναμένεται να υποβάλει το εφετήριο στη νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για να ζητήσει να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας του. Το απόσπασμα της απόφασης που αφορά στο Γιάννη Λαγό διαβιβάζεται εντός της ημέρας μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Γιάννης Λαγός καλεί την εισαγγελέα Οικονόμου ως μάρτυρα υπεράσπισης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Στο μεταξύ ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος καταδικάστηκε ως μέλος του “διευθυντηρίου” της Χρυσής Αυγής, εξακολουθεί να προκαλεί.

Αυτή τη φορά έκανε ανάρτηση στο twitter μέσω της οποίας δηλώνει πως την ερχόμενη εβδομάδα θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και μάλιστα καλεί την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου, ως μάρτυρα.

H ανάρτηση Λαγού: 

“Μετά το πέρας της “δίκης” δηλώνω ότι θα προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου δια παντός νομίμου τρόπου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ανακοινώνω ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδος προσφεύγω στο ευρωπαϊκό δικαστήριο διότι παραβιάστηκε και  το τεκμήριο αθωότητας μου αφού δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση. Ήδη κατέθεσα αγωγές κατά τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων που προσέβαλαν αυτό το κεκτημένο δικαίωμα του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και της ΕΣΔΑ. Στην διαδικασία ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα επικαλεστώ την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και την μαρτυρία της καθώς έχω δικαίωμα που ουδείς μπορεί να μου στερήσει” αναφέρει ο Γιάννης Λαγός.

Νέα επίθεση στην πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη

Μόλις λίγες ώρες μετά την ανάρτησή του για την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου και την πρόθεση του να την καλέσει ως μάρτυρα υπεράσπισης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο Γιάννης Λαγός έκανε μια ανάρτηση μέσω της οποίας εξαπολύει επίθεση (και πάλι), στην πρόεδρο του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη.

Η ανάρτηση Λαγού:

“Οι μόνοι βουλευτες που έδωσαν και δεν έκλεψαν, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από αυτούς που ρήμαξαν την Ελλάδα. Μια δίωξη καθαρά πολιτική. Μια “δίκη”παρωδία, με μια θλιβερή γυναικούλα που την έσερναν με λουράκι, έλα τωρα θα σε βγάλουν και βόλτα κυρά Μαριώ” έγραψε ο Λαγός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ