Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν υπήρξε παρέμβαση Παπαγγελόπουλου κατέθεσε και ο πρώην επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς, Χρ. Ντζούρας

Η Τουλουπάκη έλαβε γνώση από εμένα μία εβδομάδα, δέκα ημέρες, πριν πάει η δικογραφία για τη Novartis στη Βουλή, είπε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειδικό Δικαστήριο: Δεν υπήρξε παρέμβαση Παπαγγελόπουλου κατέθεσε και ο πρώην επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς, Χρ. Ντζούρας eurokinissi

Με την κατάθεση του πρώην επίκουρου εισαγγελέα διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα συνεχίστηκε σήμερα το Ειδικό Δικαστήριο, στο εδώλιο του οποίου κάθονται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν δέχτηκε παρεμβάσεις για την υπόθεση της Novartis, την οποία χειρίστηκε μαζί με τον συνάδελφο του Στέλιο Μανώλη και την προϊσταμένη τους Ελενη Τουλουπάκη. Αντίστοιχα, υποστήριξε πως δεν έπεσε στην αντίληψη του παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου προς την Ελενη Τουλουπακη, αλλά και τον Παναγιώτη Αθανασίου. «Κανείς δε με ενόχλησε ποτέ. Ούτε έπεσε στην αντίληψη μου να υπάρχει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στην Τουλουπάκη. Θα το καταλάβαινα αν υπήρχαν ίσως διαφωνίες» ανάφερε μεταξύ άλλων.

Ερωτησεις δέχτηκε για τις αναφορές βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων, με τον εισαγγελέα να απαντά πως της είδα για το πρώτη φορά όταν ανέλαβε το πόστο του τον Μάιο του 2017. «Τις είχα δει, αλλά δεν εντόπισα κάποιο καταγγελτικό περιεχόμενο σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου. Τις θεώρησα ως αμυντικά κείμενα αυτές τις αναφορές. Υπογράφονταν από ένα πρόσωπο που είχε διατελέσει υπουργός υγείας την περίοδο που οι προστατευόμενοι μάρτυρες έκαναν τις καταγγελίες. Δεν τις θεώρησα σημαντικές τις αναφορές αυτές. Δεν κατήγγειλαν συγκεκριμένο πρόσωπο ούτε συγκεκριμένη πράξη» ανέφερε.

Ειδικό Δικαστήριο

eurokinissi

Πρόεδρος : Πότε έλαβε γνώση η κυρία Τουλουπάκη αυτών των αναφορών;

Μάρτυρας : Από εμένα έλαβε γνώση. Μία εβδομάδα, δέκα ημέρες, πριν πάει η δικογραφία για τη Novartis στη Βουλή όταν της είπα ότι πρέπει να πάει δικογραφία και για αυτό το πολιτικό πρόσωπο. Στη δική μου κρίση προέκυπτε κάτι οργανωμένο υπέρ αυτής της εταιρίας.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε επισταμένα και για τον Παναγιώτη Αθανασίου, τότε οικονομικό εισαγγελέα, ο οποιος έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στο έργο του. «Ο κ. Αθανασίου με είχε ρωτήσει αν υπήρχε το όνομα του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στις λίστες που έχουμε και ελέγχουμε για φοροδιαφυγή. Του ειχα πει ότι δε βλέπω κάτι αυτή τη στιγμή. Ήταν προϊστάμενος μου. Δεν ήταν περίεργο, δε θα μπορούσα να το αξιολογήσω αρνητικά ή θετικά» είπε ο μάρτυρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ