Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2023

Ειδικό Δικαστήριο για τηλεοπτικές άδειες: Το SMS Παππά σε Καλογρίτσα για τους μετόχους του σταθμού – Η κατάθεση Στουρνάρα για την εγγυητική Καλογρίτσα – BINTEO

Η πορεία των χρημάτων ήταν νομότυπη μέχρι και τη στιγμή που επεστράφη η εγγυητική, όταν απεβλήθη η εταιρεία Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό, είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Πυρά ΝΔ για το sms Παππά σε Καλογρίτσα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειδικό Δικαστήριο για τηλεοπτικές άδειες: Το SMS Παππά σε Καλογρίτσα για τους μετόχους του σταθμού – Η κατάθεση Στουρνάρα για την εγγυητική Καλογρίτσα – BINTEO eurokinissi

Για «ευθεία σύμπραξη» του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον Χρήστο Καλογρίτσα για την απόκτηση καναλιού κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού διαγωνισμού το 2016 έκαναν λόγο οι συνήγοροι του επιχειρηματία.

Μάλιστα, προσκόμισαν στο δικαστήριο ένα sms με το οποίο ο Νίκος Παππάς φέρεται να στέλνει ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία καναλιού προς τον Χρήστο Καλογρίτσα μετά το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. «Είναι ένα καινούργιο sms στις 15/9/2016. Σε αυτό το sms αναφέρεται το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου, ανθρώπου στον οποίο αναφέρθηκε η κ. Διαμαντή. Το sms αυτό είναι σημαντικό στοιχείο και προέρχεται από το Νίκο Παππά. «Ιβαν 35, Καλογριτσας 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4. Α2 αυτός που θα δεις 12.30. Α2 και Καλογρίτσας είναι αδιαίρετο προφανώς» αναγράφει το sms προς τον κ. Καλογρίτσα» ανέφερε ο Άγγελος Καραχάλιος, συνήγορος του επιχειρηματία.

Κατά τον συνήγορο του επιχειρηματία, ως Α2 φέρεται να αναφέρεται ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου. «Είναι το πρόσωπο που ακούσαμε από την κα Διαμαντή ότι συμμετείχε στις συζητήσεις και παρότρυνε τον κ. Παππά να αναφέρει στον Καλογρίτσα ότι χρήματα υπάρχουν και θα έρθουν από την Κύπρο. Νομίζω ότι δεν περιποιεί τιμή η συνεργασία του κ. Παππά με έναν άνθρωπο που οι συνήγοροί του τον είπαν χρεωκοπημένο και μπροστινό του γιου του».

Παππάςeurokinissi

Σημειώνεται ότι η πλευρά του κ. Νίκου Παππά, δια του δικηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη, αμφισβήτησε ενώπιον του δικαστηρίου τη γνησιότητα του εν λόγω SMS, υποστηρίζοντας ότι έχει «μηδαμινή αποδεικτική αξία», και «δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε ή θα χρησιμοποιήσει ο κ. Καλογρίτας κατά τη διάρκεια της δίκης».

Σχολιάζοντας τα όσα κατέθεσε η πλευρά του κ. Καλογρίτσα, ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε: «Δεν μετείχα σε καμία συναλλαγή παρασκηνίου. Διεκδίκησα μόνος άδεια στον διαγωνισμό και στη συνέχεια αγόρασα κανάλι (το σημερινό Open) στο οποίο έχω επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ».

O κ. Στουρνάρας

Τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων πήρε σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς την περίοδο του επίμαχου διαγωνισμού είχε ελέγξει μετά από σχετικό αίτημα ειδικής επιτροπής της Βουλής και την εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προσκομίσει η πλευρά του Καλογρίτσα για να συμμετέχει στο διαγωνισμό.

«Η πορεία των χρημάτων ήταν νομότυπη μέχρι και τη στιγμή που επεστράφη η εγγυητική, όταν απεβλήθη η εταιρεία Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό. Οι όροι, ωστόσο, της συμφωνίας περί υπεργολαβίας δεν τηρήθηκαν» υποστήριξε ο διοικητής της ΤτΕ.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της τράπεζας Αττικής σημείωσε πως υπήρχαν «ορισμένες ασυνήθιστες πρακτικές που είχαν σχέση με την τράπεζα Αττικής και όχι συγκεκριμένα με τον κ. Καλογρίτσα». Πάντως, τόνισε ότι «δεδομένου ότι τα δάνεια Καλογρίτσα είχαν γίνει μη εξυπηρετούμενα συνέβαλαν και αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά», αποδίδοντας τα προβλήματα στο δημόσιο χαρακτήρα της τράπεζας.

Γιάννης Στουρνάρας

Eurokinissi

Πρόεδρος: Πως δικαιολογείτε το γεγονός ότι μέχρι τα τέλη του 2014 είχε πιστωτικό όριο 47εκ ευρώ και το επόμενο 1,5 έτος υπερδιπλασιάστηκε;

Μάρτυρας: Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν έφεραν μεγάλες εξασφαλίσεις, έργα που είχε εξασφαλίσει ίσως… εμάς ως ΤτΕ μας δημιούργησε ερωτηματικά.

Πρόεδρος: Έρχεται ένας σημαντικός πελάτης μιας τράπεζας και ζητά να δανειοδοτηθεί με 15 εκ ευρώ. Η τράπεζα δεν πρέπει να ζητήσει και να ελέγξει γιατί συζητείται η δανειοδότηση;

Μάρτυρας: Θα ήταν τραγικό λάθος αν η τράπεζα δεν προέβαινε στον έλεγχο που μόλις είπατε.

Πρόεδρος: ξέρετε αν ο όμιλος Καλογρίτσα μετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας με δανειοδοτήσεις;

Μάρτυρας: Ενδεχομένως. Ανακαλύψαμε τέτοιες πρακτικές της τράπεζας. Τότε δεν ήταν παράνομο αλλά παράτυπο. Τώρα είναι παράνομο.

Υποψήφιοι δικαστικοί λειτουργοί

EUROKINISSI

Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Παππάς ειδικευόταν στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών

Τη σημερινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου σχολίασε με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως με βάση το sms που αποκαλύφθηκε, ο κ. Παππάς ειδικευόταν και στη στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη διανομή τσαντών με «μαύρο» χρήμα, όπως κατατέθηκε επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο, φαίνεται, με βάση sms του κ. Παππά που αποκάλυψε σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, ότι ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών. Κι όλα αυτά φυσικά, στο όνομα της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας!

ΥΓ: Αλήθεια, θα μας απαντήσει ο κ. Παππάς αν πίσω από τον κωδικό Α2, κρύβεται πράγματι ο Αρτέμης Αρτεμίου;” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ