Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Εισαγγελέας Ειδικού Δικαστηρίου: Ζητεί να γίνει έρευνα για τις καταγγελίες για “μαύρο χρήμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ”

“Να μην γίνει αρένα πολιτικών αντιπαραθέσεων”, είπε η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή. Ζήτησε να απορριφθούν οι ενστάσεις περί πλαστότητας των SMS που υπέβαλε η πλευρά του Νίκου Παππά. Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελέας Ειδικού Δικαστηρίου: Ζητεί να γίνει έρευνα για τις καταγγελίες για “μαύρο χρήμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ” (EUROKINISSI)

Πρόταση να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης από το Ειδικό Δικαστήριο στην εισαγγελία προκειμένου να ερευνηθούν τα όσα ανέφερε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα περί χρημάτων που έφευγαν από τον επιχειρηματία προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Σμυρλή ζήτησε τη διαφύλαξη του κύρους του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο κατά την άποψη της πρέπει να ζητήσει τον έλεγχο όσων ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία. «Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μη πω αρένα. Οτιδήποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση για βαλίτσες και χρήματα, είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Γι’ αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην εισαγγελία να ελεγχθούν» ανέφερε η εισαγγελέας.

Με πρόταση της προς το δικαστήριο η Όλγα Σμυρλή ζήτησε να απορριφθούν οι ενστάσεις της πλευράς του Νίκου Παππά, τόσο για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, όσο και για την πλαστότητα του εγγράφου που παρουσιάστηκε με τα μηνύματα μεταξύ των δυο κατηγορουμένων.

«Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται» είπε σχετικά με την παραβίαση απορρήτου και συμπλήρωσε σχετικά με την πλαστότητα των sms: «δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

Ειδικό Δικαστήριο

eurokinissi

Ειδικό Δικαστήριο: Η πραγματογνωμοσύνη Παππά

Η πλευρά Παππά, δια του Γιάννη Μαντζουράνη υπέβαλε ενστάσεις κατά των μηνυμάτων (sms) που προσκομίστηκαν από τον Χρήστο Καλογρίτσα με ηλεκτρονικούς διαλόγους μεταξύ του επιχειρηματία και του Νίκου Παππά αφενός για παραβίαση προσωπικών δεδομένων (δημοσιοποίηση χωρίς έγκριση ενός από τα μέρη) και αφετέρου για πλαστότητα των μηνυμάτων αυτών: «αν έχει κάποιος το κινητό κάποιου μπορεί να φτιάξει όσα μηνύματα θέλει», είπε ο κ. Μαντζουράνης και πρόσθεσε ότι «τα μηνύματα είναι πλαστά και είναι παραποιημένα. Κάποιος έχει βάλει το χεράκι του».

Προς τούτο προσκομίστηκε πραγματογνωμοσύνη από το γραφείο Δημητρίου Καλατζή και υιού προς υποστήριξη της άποψης ότι είναι εύκολο να «φτιαχτούν» διάλογοι μεταξύ συνομιλητών από κινητά τηλέφωνα.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός Επικρατείας σε ανάρτησή του αναφέρει:

«Η υπεράσπισή μου κατέθεσε πραγματογνωμοσύνη, η οποία βεβαιώνει ότι έχει γίνει αλλοίωση στα κατατεθειμένα sms. Άλλοι είναι εκβιαζόμενοι, όχι εγώ.

Σε ό,τι αφορά στο ημερολόγιο του κ. Καλογρίτσα, έδειξα και στην κυρία Βίδου ότι εκεί αναφέρεται το όνομα του κ. Θεοδωρικάκου. Δύο φορές σε δύο ημέρες.

Εκείνη την εποχή ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν συνέταιρος του κ. Καλογρίτσα και ταυτόχρονα σύμβουλος στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη.

Το καινούργιο και το ενδιαφέρον εδώ, σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις, είναι ότι η πλευρά Καλογρίτσα κομίζει έγγραφο το οποίο εμπλέκει ευθέως τον άμεσο συνεργάτη του Μητσοτάκη».

Σύμπραξη Παππά με Καλογρίτσα

eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι κατασκευές και οι φθηνοί αντιπερισπασμοί θα καταρρεύσουν με πάταγο

Σχόλιο για όσα συνέβησαν στο Ειδικό Δικαστήριο εξέφρασε και το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως “η κα Διαμάντη ούτως ή άλλως θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για την ψευδορκία της, αφού ο κ. Παππάς της έχει υποβάλει μήνυση”.

Αναλυτικά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

“Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου ορθώς ζήτησε από τους καταγγέλλοντες να καταθέσουν αρμοδίως όσα καταγγέλλουν στη δικαιοσύνη και όχι στο Ειδικό Δικαστήριο για να δημιουργούνται εντυπώσεις.

Και ακόμη ορθότερα, φέρεται να αναρωτήθηκε ποιος ο λόγος να ειπωθούν αυτά στο Ειδικό Δικαστήριο και μάλιστα μετά από τόσα χρόνια.

Ας μην αγωνιά η ΝΔ, λοιπόν.

Οι κατασκευές της και οι φθηνοί αντιπερισπασμοί θα καταρρεύσουν με πάταγο.

Αφού η κα Διαμάντη ούτως ή άλλως θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για την ψευδορκία της, αφού ο κ. Παππάς της έχει υποβάλει μήνυση”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ