Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ειδικό Δικαστήριο: Πολιτική θύελλα μετά την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα – Για στήριξη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Ν. Τσαγκρής – ΒΙΝΤΕΟ

Οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες. Τι κατέθεσε ο δημοσιογράφος στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Οι μηνύσεις που ανακοινώθηκαν μετά τις διαδρομές μαύρου χρήματος από τη γραμματέα του «κόκκινου εργολάβου».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειδικό Δικαστήριο: Πολιτική θύελλα μετά την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα – Για στήριξη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Ν. Τσαγκρής – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Κατά την κατάθεσή του την Παρασκευή στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες ο δημοσιογράφος Νικόλαος Τσαγκρής ανέφερε πως ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε την πολιτική στήριξη της τότε κυβέρνησης.

Ωστόσο, κυρίαρχη υπήρξε η κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα την Πέμπτη, που έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα με μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και με τους εμπλεκόμενους στη δίκη όπως ο πρώην υπουργός Επικρατείας να ετοιμάζουν μηνύσεις.

Κατά την κατάθεσή του ο κ. Τσαγκρής είπε ότι κλήθηκε από τον επιχειρηματία προκειμένου να «στήσει» την εφημερίδα που θα εξέδιδε (επρόκειτο ουσιαστικά για την επανέκδοση της εφημερίδας «Πρώτη» την οποία εξέδιδε κατά το παρελθόν ο κ. Καλογρίτσας) μαζί με τον τηλεοπτικό σταθμό. Πράγματι, μέσα σε 25 ημέρες είχε σχεδιάσει ο κ. Τσαγκρής την εφημερίδα και τα σχέδια του αποδέχτηκε η Κυβέρνηση και ο κ. Παππάς ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπός της, όπως ανέφερε ο μάρτυρας.

Όμως, σε σύντομο χρόνο ο κ. Καλογρίτσας κάλεσε τον κ. Τσαγκρή και του είπε ότι θα «αναγκαστείς να αποχωρήσεις, δεν είσαι επιθυμητός, γιατί θέλουν κάποιους άλλους, θέλουν ένα κομματικό ελεγχόμενο διευθυντή», υπονοώντας ότι η τότε Κυβέρνηση ήθελε να τοποθετήσει δικούς της δημοσιογράφους.

Νίκος Παππάς

EUROKINISSI

Ειδικό Δικαστήριο: Οι συνήγοροι και η αντίδραση της προέδρου

Το περιεχόμενο της κατάθεσης της Ευθαλίας Διαμαντή, ιδιαιτέρας γραμματέως του Χρ. Καλογρίτσα, απασχόλησε τους παράγοντες της δίκης. Ειδικότερα, οι συνήγοροι και των δυο πλευρών αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο της κατάθεσης την Πέμπτη της κυρίας Διαμαντή η οποία κατέθεσε, μεταξύ των άλλων, ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)».

Η πλευρά των συνηγόρων του κ. Παππά ανέφερε ότι έχει εντολή και προτίθεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος της κυρίας Διαμαντή για το περιεχόμενο της χθεσινής κατάθεσης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των δυο συνηγόρων του κ. Καλογρίτσα αφού αναφέρθηκε στα όσα είπαν οι συνήγοροι του κ. Παππά, μετέφερε στο δικαστήριο δήλωση του εντολέα του. «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί» είπε.

Την ίδια στιγμή η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, αναφερόμενη στην κατάθεση της κυρίας Διαμαντή, διευκρίνισε πως «όσα είπε η μάρτυς δεν ήταν για τον Νίκο Παππά, ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ» και προσέθεσε: «Αυτά κατέθεσε η μάρτυρας. Ούτε για Παππά, ούτε για Τσίπρα έκανε λόγο».

Καλογρίτσας - Λοβέρδος

Eurokinissi

Οι ανακοινώσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Πόλεμος” ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει την Παρασκευή μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τα όσα κατέθεσε στη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμάντη.

Σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης του Νίκου Παππά να υποβάλλει μήνυση εναντίον της μάρτυρα αλλά και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα, αναφέρει: «Αναμένουμε με ανυπομονησία την υλοποίηση της δεδηλωμένης πρόθεσης του κ. Παππά να μηνύσει τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα για τις καταγγελίες της».

«Ωστόσο μας προκαλεί εντύπωση ότι δεν έχει μηνύσει τόσα χρόνια τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα που έχει καταγγείλει με λεπτομέρειες το πού κατέληγε το μαύρο χρήμα που έφευγε με τσάντες από το γραφείο του, βάσει όσων κατήγγειλε χθες η γραμματέας του», συνεχίζει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Παράλληλα, ανακοίνωση σε σχέση με τα όσα κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμάντη, αλλά και για την αξιοποίηση της κατάθεσης από την κυβέρνηση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “είναι αναμενόμενο η κυβέρνηση να ψάχνει εναγωνίως να στήσει κάποιο αφήγημα”.

“Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ του έψαχναν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό. Σήμερα αιφνιδίως μας λένε ότι ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παππάς

eurokinissi

Δήλωση συνηγόρων Νίκου Παππά: “Αναξιόπιστη η κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα”

Για “λάσπες που δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα” κάνουν λόγο σε δήλωση που εξέδωσαν την Παρασκευή οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά, σε σχέση με τη σημερινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως αναφέρουν οι συνήγοροι Γ. Μαντζουράνης, Θ. Μαντάς και Β. Γεωργακοπούλου, “οι καταθέσεις των μαρτύρων στη σημερινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι αποκαλυπτικές της αναξιοπιστίας της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή, η οποία έχει εδώ και 40 χρόνια στενή υπαλληλική σχέση και στενότατο δεσμό με τον κ. Καλογρίτσα και η οποία, προφανώς καθοδηγούμενη, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για «φακέλους και χρήματα», χωρίς να προσκομίζει ούτε ένα στοιχείο”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ