Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ειρηνοδικείο της χώρας έδειξε γι’ ακόμη μια φορά το ανθρώπινο πρόσωπό του – Η απόφαση

Yπήχθησαν στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών μια διαζευγμένη 42χρονη μητέρα με 2 ανήλικες κόρες και ο 75χρονος πατέρας της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειρηνοδικείο της χώρας έδειξε γι’ ακόμη μια φορά το ανθρώπινο πρόσωπό του – Η απόφαση Unsplash

Ειρηνοδικείο Ρόδου: “Βροχή” αποφάσεων από τα Ειρηνοδικεία της χώρας το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι οποίες δικαιώνουν ευάλωτους οφειλέτες-δανειολήπτες με τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να μελετούν και να αναγνωρίζουν τις αδυναμίες των πολιτών όπου δεν υπάρχει δόλος να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα με απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου υπήχθησαν στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών μια διαζευγμένη 42χρονη μητέρα με 2 ανήλικες κόρες και ο 75χρονος πατέρας της που συμβλήθηκαν ως εγγυητές σε δάνεια που έλαβε ο θανών αδελφός και γιος αντίστοιχα.

Με την απόφασή του το δικαστήριο υποχρεώνει την πρώτη να καταβάλει για 25 έτη το ποσό των 182,26 € με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, ενώ για τον 75χρονο πατέρα της ρύθμισε τα χρέη του με μηνιαίες καταβολές 200 € για 4 έτη.

Ειρηνοδικείο Ρόδου

freepik

Ειρηνοδικείο Ρόδου: Η αδυναμία των οφειλετών να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις

Ο 75χρονος είναι συνταξιούχος του Δημοσίου, ενώ πάσχει από σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Η 42χρονη είχε ελάχιστα προσωπικά εισοδήματα από την εργασία και την ακίνητη περιουσία της, στηριζόμενη και στα έσοδα του συζύγου της καθώς ήταν επιφορτισμένη και με την ανατροφή των δύο τέκνων της.

Το 2007 οι αιτούντες συμβλήθηκαν ως εγγυητές σε δάνεια που έλαβε ο γιος και αδελφός τους αντίστοιχα ως συνιδιοκτήτες ακινήτων στα οποία εγγράφηκε προσημείωση υποθήκης υπέρ τραπεζών, χωρίς οι ίδιοι να έχουν κάποιο προσωπικό όφελος ή κέρδος, αφού τα δάνεια ελήφθησαν και χρησιμοποιήθηκαν από τον πρωτοφειλέτη για τις ανάγκες της κατοικίας του και της επιχείρησης που είχε.

Στα πρώτα χρόνια μετά τη λήψη τους, τα δάνεια εξυπηρετούνταν κανονικά από τον πρωτοφειλέτη, με την οικονομική κρίση του 2010 όμως επλήγη και η επιχειρηματική δραστηριότητά του. Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2011 απεβίωσε σε ηλικία μόλις 37 ετών, με αποτέλεσμα να σταματήσει η αποπληρωμή των δανείων.

Ειρηνοδικείο Ρόδου

freepik

Αποτέλεσμα ήταν οι αιτούντες από το 2012 να μην είναι πλέον σε θέση να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ