Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Εισαγγελέας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών: Υπό έρευνα ο καθηγητής που καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών – ΒΙΝΤΕΟ

Θα διερευνηθεί η τέλεση αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία από τον καθηγητή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελέας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών: Υπό έρευνα ο καθηγητής που καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών – ΒΙΝΤΕΟ

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή καταγγελίες που εμφανίζουν καθηγητή του ΕΚΠΑ να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία από τον συγκεκριμένο καθηγητή, ο οποίος καταγγέλθηκε από φοιτήτριες του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τις καταγγελίες η Σύγκλητος έθεσε τον Καθηγητή σε αναστολή, μέχρι να συγκληθεί το πειθαρχικό συμβούλιο. Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι δεν έχει γνώση της έκτασης των καταγγελιών: «Δεν είμαι διατεθειμένος να απαντήσω σε φήμες. Στέκομαι υπομονετικός μέχρι να μάθω γιατί κατηγορούμαι. Δεν γνωρίζω το κατηγορητήριο ούτε το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης. Στη 1 το μεσημέρι παρέλαβα απόφαση της Συγκλήτου να απέχω από τα καθήκοντα μου μέχρι νεοτέρας».

Οι καταγγελίες του Φοιτητικού Συλλόγου

Το κουβάρι της υπόθεσης για τη συμπεριφορά του καθηγητή άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ ζήτησε ο καθηγητής να απομακρυνθεί λόγω σωρείας καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και παραβατική και σεξιστική συμπεριφορά από μέρους του.

Καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά και παρενοχλήσεων σε φοιτήτριες του τμήματος και υπέρβαση των αποδεκτών ορίων οικειότητας είχαν ακουστεί και παλαιότερα, χωρίς να υπάρξουν κατηγορίες. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή και το κίνημα #MeToo όπλισε με σθένος, όπως λένε, αρκετά μέλη της φοιτητικής κοινότητας ώστε να προβούν σε επίσημες καταγγελίες. #metoo

Περί τα τέλη Ιανουαρίου, φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να καταγράψουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Σε σχετική ανακοίνωση αναφερόταν ότι πλήθος φοιτητριών έχουν βιώσει συμπεριφορές παρενόχλησης και έμφυλων διακρίσεων. Οι καταγγελίες δημοσιεύονται ανώνυμα, ωστόσο οι καταγγέλλοντες καλούνται, κατά προτίμηση, να υποβάλουν επώνυμα τη δήλωσή τους, προκειμένου η ομάδα που συλλέγει τις αναφορές να διερευνήσει την πιθανότητα αντίδρασης στο καταγγελλόμενο περιστατικό.

Ζήταγε φωτογραφίες με μαγιό – Σε εξέλιξη ΕΔΕ

«Ζήταγε φωτογραφίες με μαγιό ή και selfie με το πρόσχημα ότι χρειάζεται ταυτοποίηση για κάποια μαθήματα και φωτογραφίες στον χώρο της σχολής ζητούσε. Επίσης, αυτό που έκανε ήταν να μην ανεβάζει στο ίντερνετ στο e-class τους βαθμούς, ούτως ώστε να αναγκάζει τις φοιτήτριες να περνάνε από το γραφείο του για να παραλαμβάνουν τους βαθμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά μία φοιτήτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω εκπαιδευτικός βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο επιβολής και πειθαρχικής ποινής ύστερα από καταγγελίες για εκφοβισμό, αντισυναδελφική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση, που εμπεριέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες στο σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ.

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ