Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023

Εισαγγελείς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Η παγίδευση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ έχει παραγραφεί γιατί το αδίκημα έγινε το 2019 πλημμέλημα

Έντονη αντίδραση της Ν.Δ. για τη στάση των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελείς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Η παγίδευση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ έχει παραγραφεί γιατί το αδίκημα έγινε το 2019 πλημμέλημα eurokinissi

Παρεμβάσεις για παγίδευση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ το 2016 ανέφεραν οι εισαγγελείς, σύμφωνα με όσα ανέφεραν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ωστόσο, όπως είπαν, το αδίκημα για τις παράνομες παρακολουθήσεις μετατράπηκε σε πλημμέλημα από κακούργημα με το νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 λίγο πριν τις εκλογές και ως εκ τούτου παραγράφηκε.

Οι αναφορές αυτές των αρμόδιων για την υπόθεση εισαγγελέων προκάλεσαν την αντίδραση της Ν.Δ. που σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ και, όπως λέει, «αποκαλύπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον λόγο της συγκεκριμένης αλλαγής στον ΠΚ, δημιουργεί νέα δεδομένα και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα «απαντά» στην αγωνία του να αποχωρήσει άρον άρον από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας».

Γιάννης Οικονόμου

Eurokinissi

Συνεδρίαση Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας: Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

«Τα σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου και των επικοινωνιών του ΚΚΕ το 2016.

Οι τρεις Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ χωρίς νόμιμη επισύνδεση ή με νέες τεχνολογίες και σύγχρονο λογισμικό, ενώ προχώρησαν σε μια διαπίστωση-φωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Γνωστοποίησαν, ότι με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 το αδίκημα από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, επομένως έχει παραγραφεί!

Η εξέλιξη αυτή, αποκαλύπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον λόγο της συγκεκριμένης αλλαγής στον ΠΚ, δημιουργεί νέα δεδομένα και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα «απαντά» στην αγωνία του να αποχωρήσει άρον άρον από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

– Γιατί δεν παρέμειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση με αντικείμενο την παρακολούθηση του ΚΚΕ το 2016; Μήπως γνώριζαν ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και επέλεξαν να αποχωρήσουν προσχηματικά;

– Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την παραγραφή του αδικήματος;

– Είναι ή όχι υποκριτική η στάση τους, περί αναζήτησης της αλήθειας για τις υποκλοπές, όταν οι ίδιοι ήταν εκείνοι που είχαν σχέση με ρυπαρά κυκλώματα;».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Eurokinissi

Συνεδρίαση Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας: Η αποχώρηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι όπως έγραψε το dikastiko.grκατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής καταγράφηκε ένταση με τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρούν, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση αρνείται να κάνει δεκτό το αίτημα για έκτακτη σύγκληση που υπέβαλλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος το κόμμα του δεν θα συνεργήσει σε προσπάθεια «συνταγματικής εκτροπής και αυτοκατάργησης της επιτροπής». Η στάση των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε, ωστόσο, την αντίδραση των υπολοίπων κομμάτων της Επιτροπής.

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

EUROKINISSI

Στάση που προκάλεσε κατ’ αρχάς την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «σόου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θλίβει. Στην σημερινή συνεδρίαση συζητούμε την υπόθεση παρακολουθήσεων του ΚΚΕ μετά από αίτημα που κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσχηματικά τα όσα είπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία διάθεση να φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση των παρακολουθήσεων στα γραφεία του ΚΚΕ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ