Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Εισαγγελία Εφετών: Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Πάτση, στην πρώην και στη νυν σύζυγό του

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή. "Οι χιλιάδες πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, γνωρίζουν ότι η ΝΔ είναι το κόμμα των «Πάτσηδων»" αναφέρει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελία Εφετών: Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Πάτση, στην πρώην και στη νυν σύζυγό του eurokinissi

Αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα βρίσκεται πλέον ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος κατηγορείται αφενός για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση και αφετέρου για συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε ποινική δίωξη και σε βάρος της νυν και της πρώην συζύγου του κ. Πάτση. Η νυν σύζυγός του κατηγορείται για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή δια παρένθετου προσώπου. Η πρώην σύζυγός του κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Τα αδικήματα φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα από 17/7/2019 έως 25/2/2022 και αφορούν σε ανακριβείς και ελλιπείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Κρούσματα φοροδιαφυγής

freepik

Αναλυτικά:

1) Το 2019, με ημερομηνία οριστικοποίησης της δήλωσης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα, ο Ανδρέας Πάτσης:

Α) Δεν καταχώρησε πισίνα 28 τμ επ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη

Β) Ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τμ, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής

2) Στη δήλωση του 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσού 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ

3) Σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκόμιση βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Ανδρέας Πάτσης

eurokinissi

Ανδρέας Πάτσης: Στο μικροσκόπιο ειδικού εφέτη ανακριτή

Αναφορικά με το αδίκημα της συμμετοχής σε εταιρείες της αλλοδαπής, ο κ. Πάτσης φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου στο κεφάλαιο 3 εταιρειών με την Κύπρο και η νυν σύζυγός του σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται πως οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανάκριση, η οποία θα διενεργηθεί από εφέτη ειδικό ανακριτή, που αναμένεται να οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών.

Υπενθυμίζεται πως αναφορικά με την παραπομπή του κ. Πάτση στη δικαιοσύνη, όπως είχε γράψει το dikastiko.gr στις 3 Νοεμβρίου 2022, οι σοβαρές παραβάσεις που διαπίστωσε στην εισήγησή του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου, Βασίλειος Παππαδάς, οδήγησε τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής να αποφασίσουν την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω έλεγχο.

Ο φάκελος Πάτση διαβιβάστηκε τότε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ενώ παράλληλα, αποφασίστηκε η άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του.

εφοριακός από τη Θεσσαλονίκη

Freepik

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Ο κ. Μητσοτάκης κάλυπτε τις παρανομίες του επί τρία χρόνια”

Ανακοίνωση με αφορμή την εξέλιξη στην υπόθεση εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως “η ποινική δίωξη Πάτση είναι κόλαφος για τον Μητσοτάκη που τον κάλυπτε τόσα χρόνια”.

“Η ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Πάτση είναι κόλαφος για τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη. Τα αδικήματα της ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης καθώς και της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή για τα οποία διώκεται τα διέπραξε ως βουλευτής της ΝΔ”, αναφέρει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης ήξερε τα πάντα, τον είχε υποψήφιο το 2019 και κάλυπτε τις παρανομίες του επί τρία χρόνια. Όσο και να κάνουν σήμερα στη ΝΔ ότι δεν τον γνωρίζουν και ότι έπεσαν από τα σύννεφα, οι χιλιάδες πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, γνωρίζουν ότι η ΝΔ είναι το κόμμα των «Πάτσηδων»”, καταλήγει η ανακοίνωση.  

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ