Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Εισαγγελία Ναυπλίου: “Βρείτε τους ηθικούς αυτουργούς που έδωσαν εντολή να πεταχτούν στα σκουπίδια οι 3 δικογραφίες” – Τι είπαν οι δυο συλληφθέντες

Η πρωτοφανής υπόθεση που αποκάλυψε το dikastiko.gr, οδηγεί στην αναζήτηση των ανθρώπων που εκτιμάται ότι έδωσαν εντολή στους δυο καθαριστές του δικαστικού μεγάρου να πετάξουν τις 3 δικογραφίες. Που απέδωσαν την πράξη τους οι δυο κατηγορούμενοι- Πότε θα δικαστούν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελία Ναυπλίου: “Βρείτε τους ηθικούς αυτουργούς που έδωσαν εντολή να πεταχτούν στα σκουπίδια οι 3 δικογραφίες” – Τι είπαν οι δυο συλληφθέντες Eurokinissi

Τους ανθρώπους που έδωσαν εντολή να πεταχτούν στα σκουπίδια 3 δικογραφίες του Πρωτοδικείου Ναυπλίου, υπόθεση που αποκάλυψε το dikastiko.gr, αναζητούν οι διωκτικές αρχές, καθώς θεωρούν (το πιο) πιθανόν οι δυο καθαριστές που συνελήφθησαν ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης να μην ενήργησαν από μόνοι τους , αφού προφανώς οι δικογραφίες δεν τους αφορούσαν, αλλά να προχώρησαν στην τοποθέτηση των δικογραφιών στα σκουπίδια, μετά από παρότρυνση άλλων προσώπων.

Η δίωξη και η προανάκριση για τις δικογραφίες

Η υπόθεση, όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr, εκτυλίχθηκε την περασμένη βδομάδα όταν έγινε αντιληπτό πως λείπουν 3 δικογραφίες από το Πρωτοδικείο και άρχισε ένας αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό τους. Τελικά η επίμονη έρευνα οδήγησε στον εντοπισμό τους μέσα στον κάδο απορριμμάτων έξω από τα δικαστήρια. Η αστυνομία με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου Ηλία Κωνσταντακόπουλου προχώρησε άμεσα σε έρευνα και συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου δυο καθαριστές του δικαστικού Μεγάρου που είχαν αναλάβει, εκ μέρους ιδιωτικής εταιρίας, τον καθαρισμό του Μεγάρου.

Σε βάρος τους ο κ. Κωνσταντακόπουλος άσκησε ποινική δίωξη για υπεξαγωγή εγγράφων από κοινού αλλά και ηθική αυτουργία στην πράξη. Οι δυο συλληφθέντες μίλησαν για την “κακιά” ώρα, υποστηρίζοντας ότι οι δικογραφίες “ήταν στο πάτωμα και νόμιζαν πως ήταν για πέταμα”. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Οκτώβριο σε ρητή δικάσιμο.

Δικογραφίες

Eurokinissi

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή παράλληλα να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και να συνεχιστεί η προανάκριση για τον εντοπισμό των ηθικών αυτουργών της πράξης.

Η πρώτη εξαφάνιση

Όπως φαίνεται το βασικό ζητούμενο ήταν η «εξαφάνιση» της μιας δικογραφίας, που και ογκώδης είναι και έχει όπως φαίνεται …προϊστορία. Συγκεκριμένα αφορά μια αστική διαφορά μεταξύ συγγενών(που εξελίχθηκε και σε ποινική λόγω μηνύσεων) , χωρίς ιδιαίτερη νομική σημασία, αλλά με μεγάλη ένταση μεταξύ των αντιδίκων μερών. Συγκεκριμένα η υπόθεση συζητήθηκε για πρώτη φορά πριν από 14 μήνες. Ξαφνικά όμως μετά την συζήτηση και ενώ είχαν κατατεθεί οι φάκελοι, η δικογραφία έκανε ολόκληρη φτερά… Ξεκίνησε τότε με απόφαση του δικαστηρίου μια ολόκληρη προσπάθεια ανασύστασης της δικογραφίας , η οποία ευοδώθηκε με δικαστική απόφαση στα τέλη Απριλίου 2022.

Η δεύτερη εξαφάνιση

Η υπόθεση συζητήθηκε πριν από λίγες μέρες εκ νέου. Κατατέθηκαν εκ νέου οι φάκελοι και μάλιστα η δικηγόρος της μιας πλευράς αστειευόμενη είπε στους δυο γραμματείς «προσέξτε μην χαθούν». Την επομένη έντρομοι οι υπάλληλοι διαπίστωσαν πως ο φάκελος έλειπε εκ νέου!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ