Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Νέα κατάθεση της Αμαλίας, της πρώτης καταγγέλλουσας για βιασμό

Στη θέση του μάρτυρα θα βρεθεί εκ νέου η τότε 12χρονη. Τι είπε στην προηγούμενη διαδικασία η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προπονητής ιστιοπλοΐας: Νέα κατάθεση της Αμαλίας, της πρώτης καταγγέλλουσας για βιασμό eurokinissi

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Ξανά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αναμένεται να καταθέσει η Αμαλία, που πρώτη κατήγγειλε τον βιασμό της ως ανήλικη από τον προπονητή της στο ναυτικό όμιλο Ωρωπού, το 2012-2013, ενώ θα συνεχιστούν και οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης του προπονητή.

Παρά το γεγονός πως μέρος της κατάθεσής της δεν θα ληφθεί υπόψη βάσει της σχετικής απόφασης του Δικαστηρίου, η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου που άνοιξε το αθλητικό #MeToo υπήρξε σαρωτική στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριο της Αθήνας, που εκδικάζεται η υπόθεση στην οποία κατηγορείται ο προπονητής ιστιοπλοΐας για τον βιασμό της Αμαλίας όταν εκείνη βρισκόταν σε ηλικία 12 ετών.

Η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε στη μέθοδο του child grooming λέγοντας: «Επειδή έχουν έρθει πολλά θύματα σε επαφή μαζί μου μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ευθέως και ξεκάθαρο και βαρύ αυτό που μου είπε. Ήθελα να αξιολογήσω αν έχει καταλάβει τι λέει και τι σημαίνει αυτό. Όταν ήρθε σε επαφή μαζί της, όλες οι λεπτομέρειες, η συμπεριφορά της και η παγωμάρα και δυσκολία της να μπορέσει να εκφραστεί περισσότερο ήταν πολύ γνώριμο για μένα» είπε και πρόσθεσε: «Δεν είναι ένας ακόμα βιασμός. Είναι μέσα από το γκρουμινγκ. Όλα ξεκινάνε από μια καλά σχεδιασμένη τακτική που ένα ανήλικο δεν μπορεί να το καταλάβει, για αυτό και συναντάται συχνα στον αθλητισμό. Σε όλες τις περιπτώσεις το θύμα επιλέγεται και συνήθως δεν έχει ένα σταθερό περιβάλλον. Στη συνέχεια αρχίζει η διαδικασία που ο δράστης προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη και λόγω της ιδιαίτερης σχέσης προπονητή και αθλητή. Ο δράστης μετά κάνει μικρά τεστ για να καταλάβει αν θα μιλήσει το θύμα. Όταν καταλάβει ότι έχει την εχεμύθεια του τότε θα δράσει. Είναι ένα ανήλικο που δεν μπορεί να αντιληφθεί. Επίσης ο δράστης χτίζει μια σχέση με το περιβάλλον του θύματος και φτάνει σε σημείο να κάνει ακραία πράγματα αυτοθυσίας για να μην μπορεί κανείς να πει κάτι».

Προπονητής ιστιοπλοΐας

EUROKINISSI

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της Αμαλίας

Η κατάθεση της 21χρονης σήμερα Αμαλίας θα συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών για τον βιασμό που έχει καταγγείλει τον προπονητή της πως την βίασε όταν ήταν σε ηλικία 12 ετών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κάνει δεκτό το αίτημα της δικηγόρου της αθλήτριας, Κλειούς Παπαπαντολέων να μη δοθεί δημοσιότητα στην κατάθεση της εντολέως της για να προστατευθεί η ψυχική της υγεία.

Η 21χρονη κοπέλα κατήγγειλε το βιασμό της, που υπέστη όταν ήταν σε ηλικία 12 ετών από τον προπονητή της σε όμιλο του Ωρωπού. «Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε» περιέγραψε σε συνέντευξη της, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη.

Στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε επικρατήσει ένταση. Για παράδειγμα, όταν η μητέρα του κατηγορουμένου κατέθεσε πως οι γονείς της Αμαλίας επέμεναν να υπάρξει σχέση ανάμεσα στην Αμαλία και τον προπονητή, υποστηρίζοντας πως οι δύο τους λογοδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2013, στο πατρικό του κατηγορούμενου, όπου βρίσκονταν και οι δύο οικογένειες για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ