Παρασκευή 14 Μαϊου 2021

Εισαγγελία Ρόδου: Μόνο με τηλεφωνικά ραντεβού και μόνο για επείγοντα θέματα η εξυπηρέτηση του κοινού

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Παπαγιαννίδου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελία Ρόδου: Μόνο με τηλεφωνικά ραντεβού και μόνο για επείγοντα θέματα η εξυπηρέτηση του κοινού

Νέα μέτρα λόγω πανδημίας στην εισαγγελία της Ρόδου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Δευτέρα 12 Απριλίου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Παπαγιαννίδου αναφέρονται τα εξής:

«Λαμβάνοντας υπόψη:

Την ΚΥΑ με αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ.22439 (ΦΕΚ 1441/10-04-2021 τ. Β’), με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COV1D-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00»

Την παράγραφο ΙΑ του άρθρου 1 της ΚΥΑ με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.22439 (ΦΕΚ 1441/10-04-2021 τ. Β’), όπου ο Δήμος Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου για το διάστημα από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00, με ότι αυτό συνεπάγεται και προβλέπεται από την ως άνω αναφερόμενη ΚΥΑ. και

Κατόπιν εμφάνισης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου COVID-19 σε δικαστικούς υπαλλήλους, δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς Δικαστικών Υπηρεσιών της Χώρας, αλλά και δικαστικής υπηρεσίας της Ρόδου στο πρόσφατο παρελθόν και ενόψει της συνεχιζόμενης πανδημίας της νόσου COVID-19, σας γνωστοποιούμε ότι η υπηρεσία μας ως προς την εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων θα λειτουργεί ως εξής:

  • Το κοινό θα εξυπηρετείται υποχρεωτικά μόνο κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού και μόνο για επείγοντα ζητήματα, η διευθέτηση των οποίων δεν είναι εφικτή εξ αποστάσεως με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.
  • Η είσοδος των δικηγόρων επιτρέπεται σύμφωνα με το άρθρο 34 παρ.2 του Κώδικα Δικηγόρων. Συνιστάται όμως προηγουμένου η τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο γραφείο, ώστε να εξεταστεί αν το ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε, κατόπιν συνεννόησης-ραντεβού με τον αρμόδιο υπάλληλο, θα ορίζεται η χρονική στιγμή και ο τρόπος εξυπηρέτησής του, ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα του αιτήματος.

ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΔΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ”.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ