Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021

Εισαγγελική έρευνα για το λεωφορείο που «βυθίστηκε» στη Συγγρού

Θα διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου και κατά πόσο είχαν γίνει τα απαραίτητα έργα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για το λεωφορείο που «βυθίστηκε» στη Συγγρού

Εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου για το περιστατικό του λεωφορείου που «βυθίστηκε» κάτω από γέφυρα στη λεωφόρο Συγγρού.

Την παρέμβασή της προκάλεσαν οι εικόνες που καταγράφηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης με τους επιβάτες του εγκλωβισμένου από τη βροχή λεωφορείου, κάτω από τη γέφυρα του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» να περπατούν μέσα σε ένα μέτρο νερό, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, για να σωθούν και να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Η κ. Παπαγεωργακοπούου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης Αντώνη Ελευθεριάνο προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα ληφθούν καταθέσεις για να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς. Εισαγγελική έρευνα για το λεωφορείο

Το λεωφορείο βούλιαξε όπως έγραψε το dikastiko.gr στα νερά στην παλιά λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, κάτω από τη γέφυρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η στάθμη του νερού συνεχώς ανέβαινε με αποτέλεσμα το λεωφορείο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Βούλα, να αρχίσει να βυθίζεται και οι επιβάτες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, εγκλωβίστηκαν.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook το Forecast Weather Greece, καταγράφονται οι προσπάθειες των επιβατών να βγουν από αυτό, σχηματίζοντας μια ουρά στην άκρη του δρόμου, ενώ το νερό είχε μπει μέσα στο όχημα και έφτανε μέχρι τα γόνατά τους.

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ

Το βυθισμένο στα νερά λεωφορείο παρέμενε μέχρι την Παρασκευή στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και δεν είχε απομακρυνθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την διοίκηση της ΟΣΥ το περιστατικό έγινε στις 14:45 της Πέμπτης, στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. Άμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας.

Επισημαίνουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού, σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΣΥ και καταλήγει: «Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ