Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο ανεμβολίαστης που αρνήθηκε τη διασωλήνωση στον Ευαγγελισμό

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο ανεμβολίαστης που αρνήθηκε τη διασωλήνωση στον Ευαγγελισμό (eurokinissi/freepik)

Την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για το θάνατο 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας που αρνήθηκε τη διασωλήνωση, έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα.

Εισαγγελική έρευνα για θάνατο ανεμβολίαστης- Αρνήθηκε τη διασωλήνωση

Η προκαταρκτική εξέταση, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, δεν αφορά στους γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εκτέλεση του καθήκοντος τους, αλλά αφορά σε όλα τα πρόσωπα εκείνα που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Εισαγγελική έρευνα για θάνατο ανεμβολίαστης- Αρνήθηκε τη διασωλήνωση

Υπενθυμίζεται, ότι η 54χρονη γυναίκα η οποία ήταν ανεμβολίαστη, νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με κορονοϊό και είδε τους γιατρούς να προτείνουν την διασωλήνωσή της καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε εξαιτίας και των υποκειμένων νοσημάτων που την ταλαιπωρούσαν.

Εκείνη αρνήθηκε την διασωλήνωση ζητώντας μάλιστα από δικηγόρο να την εκπροσωπήσει και να μην επιτρέψει στο ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες, ενώ μέσω του προσωπικού της προφίλ στο Facebook καλούσε σε βοήθεια προκειμένου να μη διασωληνωθεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ