Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Εισαγγελική παρέμβαση για τη ζημιά στο αντιτορπιλικό “Βέλος”

Θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με τις ζημιές που υπέστη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελική παρέμβαση για τη ζημιά στο αντιτορπιλικό “Βέλος” (EUROKINISSI/ ΤΖΑΚΙΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)

Εισαγγελική έρευνα παραγγέλθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Δημήτρη Σμυρνή, για το αντιτορπιλικό “Βέλος”.

Συγκεκριμένα, θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με τις ζημιές που υπέστη.

Από την έρευνα αναμένεται να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: πλημμελής διατήρηση μνημείου, φθορά μνημείου, φθορά πράγματος ιστορικής σημασίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (τα πρώτα δύο εμπίπτουν στο Νόμο Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς).

Aντιτορπιλικό "Βέλος"

(EUROKINISSI/ ΤΖΑΚΙΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)

Αντιτορπιλικό “Βέλος”: Τα έγγραφα που ζητεί ο Εισαγγελέας να προσκομιστούν

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, ο εισαγγελέας ζητεί να προσκομιστούν όλα τα έγγραφα που αφορούν τη συντήρηση και τον ελλιμενισμό του ιστορικού πλοίου, όπως επίσης η πραγματογνωμοσύνη για τις φθορές που υπέστη. Τα έγγραφα συντήρησης και ελλιμενισμού αναμένεται να αποτελέσουν «κλειδί» στη διερεύνηση των όποιων ποινικών ευθυνών, αναφέρουν πηγές της Εισαγγελίας.

Όπως έγραψε το dikastiko.grέρευνα για το αντιτορπιλικό “Βέλος” διέταξε ο Νίκος Δένδιας το πρωί της Τρίτης. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού να διερευνηθεί το ζήτημα του τόπου ελλιμενισμού του θρυλικού πλοίου.

Στο μεταξύ, το ιστορικό πλοίο, που λειτουργεί ως πλωτό μουσείο, μεταφέρθηκε το προηγούμενο 24ωρο σε ασφαλές σημείο στην προβλήτα 2 του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ