Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Έκκληση Χατζηδάκη στους φορολογούμενους να κάνουν τις δηλώσεις – Ένας στους τέσσερις δεν έχει υποβάλει

Προς το παρόν έχουν υποβληθεί 4.735.000 φορολογικές δηλώσεις από το σύνολο των 6.600.000, άρα εκκρεμούν περίπου 1.865.000 δηλώσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έκκληση Χατζηδάκη στους φορολογούμενους να κάνουν τις δηλώσεις – Ένας στους τέσσερις δεν έχει υποβάλει FREEPIK

Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις 31 Ιουλίου και ένας στους τέσσερις φορολογούμενους δεν την έχει υποβάλει ακόμη.

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέσα στην προβλεπόμενη ημερομηνία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «όσο καθυστερεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τόσο καθυστερεί και η υλοποίηση άλλων μέτρων, μεταξύ των οποίων και μέτρων στήριξης, όπως είναι το μάρκετ Market Pass». 

Χατζηδάκης

Freepik

Προς το παρόν έχουν υποβληθεί 4.735.000 φορολογικές δηλώσεις από το σύνολο των 6.600.000, άρα εκκρεμούν περίπου 1.865.000 δηλώσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε εφικτό να υποβληθούν εμπρόθεσμα αυτές οι δηλώσεις. 

Αυτό που φαίνεται να μην υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για παράταση είναι η προθεσμία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με την ευνοϊκή ρύθμιση των 72 ή των 120 δόσεων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ