Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Έκκληση της Ένωσης Εισαγγελέων για εμβολιασμό όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης

Ξεκάθαρη θέση πως για την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης απαιτείται ο εμβολιασμός όλων των παραγόντων της, παίρνει με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έκκληση της Ένωσης Εισαγγελέων για εμβολιασμό όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης Freepik

Στάση ευθύνης στο θέμα του εμβολιασμού των πολιτών παίρνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή την δημόσια τοποθέτησή της για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

Έν.Εισαγγελέων: Έκκληση για εμβολιασμό παραγόντων της Δικαιοσύνης

Οι εισαγγελείς της χώρας μάλιστα στην δημόσια παρέμβασή τους αναφέρουν πως  αυτό ενδείκνυται με βάση τα κελεύσματα της επιστήμης ενώ καλούν την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης : «…προκειμένου  να  εξασφαλιστεί η  δημιουργία  ασφαλούς περιβάλλοντος, δείχνοντας  εμπιστοσύνη στα πορίσματα και τα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης,  επισημαίνουμε την ανάγκη εμβολιασμού όλων όσων  μετέχουν στη λειτουργία της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και τις συμβουλές των αρμόδιων επιστημόνων». Έν.Εισαγγελέων: Έκκληση για εμβολιασμό παραγόντων της Δικαιοσύνης

Η Ένωση αναφέρει:

«…Με την  ευκαιρία  της έναρξης του νέου δικαστικού έτους  η  Ένωση  Εισαγγελέων Ελλάδος,  εύχεται σε όλους  υγεία,  δύναμη και κάθε επιτυχία.

Ενόψει της αναγγελθείσας, μετά από  μεγάλο χρονικό  διάστημα, λόγω    των αντίξοων  συνθηκών της συνεχιζόμενης  πανδημίας, πλήρους έναρξης της λειτουργίας των δικαστηρίων, καλούμε και πάλι  την πολιτεία, να διασφαλίσει την  ασφαλή λειτουργία αυτών, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία και απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της υγείας όλων των παραγόντων της δικαιοσύνης, ώστε   να συνεχιστεί ομαλά  η απρόσκοπτη λειτουργία της. 

Έν.Εισαγγελέων: Έκκληση για εμβολιασμό παραγόντων της Δικαιοσύνης

Παράλληλα,  προκειμένου  να  εξασφαλιστεί η  δημιουργία  ασφαλούς περιβάλλοντος, δείχνοντας  εμπιστοσύνη στα πορίσματα και τα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης,  επισημαίνουμε την ανάγκη εμβολιασμού όλων όσων  μετέχουν στη λειτουργία της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και τις συμβουλές των αρμόδιων επιστημόνων».

Ο Πρόεδρος Ευάγγελος Μπακέλας , Εισαγγελέας Εφετών

Ο Γενικός  Γραμματέας Σπυρίδων Παππάς, Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ