Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Εκλογές 2023: “Κλήρωσε” ο Άρειος Πάγος για 344 νέους δικαστικούς αντιπρόσωπους – Όλα τα ονόματα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Α1 Πολιτικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την αντικατάσταση όσων δεν παρέλαβαν το διορισμό τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκλογές 2023: “Κλήρωσε” ο Άρειος Πάγος για 344 νέους δικαστικούς αντιπρόσωπους – Όλα τα ονόματα Eurokinissi

Πραγματοποιήθηκε η νέα κλήρωση για την επιλογή δικαστικών αντιπροσώπων προς αντικατάσταση όσων δεν παρέλαβαν το διορισμό τους για διάφορους λόγους -όπως έγραψε το dikastiko.gr– και σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο Άρειος Πάγος προχώρησε στην επιλογή 344 αντιπροσώπων, που θα καλύψουν τις ανάγκες των επικείμενων εκλογών.

Όπως αναφέρεται το αρμόδιο Α1 Πολιτικό Τμήμα του Δικαστηρίου «συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του, την 17η Μαΐου 2023, με την παρουσία και της Γραμματέως Ηρακλείας Γιαννακοπούλου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης της Γραμματείας του Αρείου Πάγου, για να διορίσει, μετά από δι’ ηλεκτρονικών μέσων κλήρωση, Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και Αναπληρωματικούς αυτών, σε εκλογικές περιφέρειες της Χώρας, οι οποίοι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους κατά τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου, σε αντικατάσταση των ήδη διορισθέντων σε αυτές, βάσει των υπ’ αριθμ. 22/2023 έως και 80/2023 αποφάσεων του Τμήματος αυτού, που δεν παρέλαβαν ή επέστρεψαν τους διορισμούς τους».

Παρόντες στη διαδικασία ήταν οι εκπρόσωποι: α) Αλέξανδρος Μαντζούτσος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και β) Γεώργιος Διαμάντης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Το αρμόδιο Τμήμα αποφάσισε σύμφωνα με το νόμο το διορισμό «ως Αντιπρόσωπων της Δικαστικής Αρχής και τους αναπληρωματικούς αυτών, σε εκλογικές περιφέρειες της Χώρας, οι οποίοι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους κατά τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 για την ανάδειξη μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου, σε αντικατάσταση άλλων».

Σημειώνεται ότι, οι διορισμοί επιδίδονταν από τις κατά τόπους Εισαγγελίες Πρωτοδικών μέχρι την Δευτέρα 15/5/2023 και ώρα 21:00 αυστηρά και μετά την πάροδο της ημερομηνίας, επέστρεψαν στον Άρειο Πάγο προς αντικατάσταση. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε και η σημερινή νέα κλήρωση για τους ανεπίδοτους διορισμούς δικαστικών αντιπροσώπων, προκειμένου να αντικατασταθούν.

Διαβάστε την απόφαση 87/2023 του Αρείου Πάγου εδώ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ