Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023

Εκπαιδεύοντας τους… σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Η νέα δράση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής – ΦΩΤΟ

“Ένα πάγιο αίτημα, για αναβάθμιση της εκπαίδευσης των εργαζόμενων στα Καταστήματα Κράτησης σε δικό του χώρο, παίρνει σάρκα και οστά” τόνισε η γενική γραμματέας Σοφία Νικολάου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκπαιδεύοντας τους… σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Η νέα δράση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής – ΦΩΤΟ ggantegklimatikis

Η αρχή έγινε από το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας, όπου την Τετάρτη η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις της νέας Σωφρονιστικής Ακαδημίας, που θα λειτουργεί στο χώρο.

Η Σωφρονιστική Ακαδημία θα λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και διαμονής των σωφρονιστικών υπαλλήλων (ανδρών και γυναικών). Έπειτα από ενέργειες της Γενικής Γραμματείας ολοκληρώθηκαν άμεσα οι εργασίες καθώς και η προμήθεια του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις αίθουσες και τον χώρο κοιτωνισμού, δυναμικότητας 60 ατόμων. ΓΓ Αντεγκληματικής Π/ς: Εκπαιδεύοντας τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Στην Ακαδημία θα λειτουργήσουν δύο Σχολές: α) η Σχολή Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και β) η Σχολή Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης. Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η επαγγελματική κατάρτιση, η ανάπτυξη των ψυχικών, πνευματικών, σωματικών ικανοτήτων και η καλλιέργεια επαγγελματικής συνείδησης των υπαλλήλων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, ώστε να καταστούν ικανοί να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντα τους.

Η Ακαδημία θα περιλαμβάνει προγράμματα βασικής (εισαγωγικής και δια βίου) εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης. Προβλέπεται, επίσης, η συνεργασία με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς για την κατάρτιση του προγράμματος σπουδών και την οργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων και εργαστηρίων, με σκοπό την ενίσχυση του προσωπικού για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος.

Σοφία Νικολάου: Στόχος να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντά τους

Κατά τα εγκαίνια της πρώτης Σωφρονιστικής Ακαδημίας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, επεσήμανε πως παίρνει πλέον «σάρκα και οστά» το πάγιο αίτημα των εργαζομένων στα καταστήματα κράτησης. ΓΓ Αντεγκληματικής Π/ς: Εκπαιδεύοντας τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

«Ένα πάγιο αίτημα, για αναβάθμιση της εκπαίδευσης των εργαζόμενων στα Καταστήματα Κράτησης σε δικό του χώρο, παίρνει σάρκα και οστά. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα προγράμματα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης των εργαζόμενων στα Καταστήματα Κράτησης προκειμένου να καταστούν ικανοί να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντά τους» υπογράμμισε η κυρία Νικολάου.

Και εξέφρασε τις ευχαριστίες της σε «όσους συνέβαλαν στη διαμόρφωση των εγκαταστάσεων και στην σύνταξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων θερμά και τους εργαζόμενους στα Καταστήματα Κράτησης που θα αγκαλιάσουν τον αναβαθμισμένο πλέον θεσμό της Σωφρονιστικής Ακαδημίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ