Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Έκρηξη στην Άγκυρα: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα – ΒΙΝΤΕΟ

«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έκρηξη στην Άγκυρα: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα – ΒΙΝΤΕΟ twitter

Το Κουρδικό PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής, μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας. Όπως έγραψε και το dikastikο.gr, η έκρηξη στην Άγκυρα, συνέβη λίγο πριν ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση.

Έκρηξη στην Άγκυρα: Βολές Ερντογάν κατά της Ε.Ε

«Η ενέργεια κατά την οποία εξουδετερώθηκαν σήμερα το πρωί δύο εγκληματίες είναι οι τελευταίες προσπάθειες της τρομοκρατίας. Οι αχρείοι δεν πέτυχαν τον σκοπό τους και ποτέ δεν θα τον πετύχουν», ήταν οι πρώτες λέξεις του Τούρκου πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την έκρηξη στην Άγκυρα.

«Δεν πρέπει να φεύγει από τα αυτιά μας η φράση “μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά”», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος από τη βουλή που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της μετά τις θερινές διακοπές.

«Πιστεύω ότι το κοινοβούλιό μας, το οποίο έχει επιβιώσει από πολλές κακουχίες, από χτυπήματα μέχρι χούντες, έχει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα σε όλα τα κοινοβούλια ως ένας θεσμός που κατάφερε πάντα να σταθεί στο πλευρό του έθνους παρά τις επιβολές κηδεμονίας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το κοινοβούλιό μας, το οποίο έζησε ένα έπος, όπως ο Εθνικός Αγώνας, η νίκη απέναντι στη φτώχεια, η προδοσία και οι σκοτεινοί υπολογισμοί, θα φωτίσει ξανά τον ορίζοντα του σημερινού αιώνα της Τουρκίας.

Σήμερα, από τις τουρκικές δημοκρατίες μέχρι την Αφρική, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Κόλπο, από όλα αυτά τα μέρη μέχρι τις τέσσερις γωνιές του κόσμου, τα μάτια των ανθρώπων γεμίζουν δάκρυα και οι καρδιές τους γαληνεύουν και αισθάνονται εμπιστοσύνη όταν ακούνε τη λέξη “Τουρκία”».

“Να μην έχουν προσδοκίες από εμάς”

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε πυρά κατά της ΕΕ ξεκαθαρίζοντας πως η Τουρκία δεν διατηρεί προσδοκίες, πλέον από την Ένωση.

«Η ύπαρξη 100 εκατομμυρίων ανθρώπων αποτελεί μοναδικό επίτευγμα για εμάς. Για το λόγο αυτό, πάντα δίναμε μεγάλη σημασία στην εξωτερική πολιτική. Φυσικά, υπήρξαν καταστάσεις όπου οι θυσίες που κάναμε μερικές φορές δεν απέδωσαν. για παράδειγμα, οι σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία από αυτές.

Έχουμε τηρήσει κάθε υπόσχεση που δώσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αυτοί δεν έχουν εκπληρώσει σχεδόν καμία από τις υποσχέσεις που μας έδωσαν. Παρόλο που οι κυβερνήσεις έχουν αλλάξει, δεν έχει αλλάξει η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη χώρα μας, η οποία είναι άδικη και δεν συνάδει με την αρχή της πίστης. Αδικούν τη χώρα μας με μια προσέγγιση που αγνοεί τις αρχές που έθεσαν στα χαρτιά, τους κανόνες και τις διαδικασίες.

Ως Τουρκία, δεν έχουμε καμία προσδοκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο κατώφλι της οποίας περιμένουμε εδώ και 60 χρόνια. Αν παραδεχτούν τις αδικίες τους, ειδικά στο θέμα της βίζας, την οποία χρησιμοποιούν ως κεκαλυμμένη κύρωση εναντίον μας, τότε θα διορθώσουν τα δικά τους λάθη. Αν όχι, θα χάσουν εντελώς το δικαίωμα να έχουν οποιεσδήποτε προσδοκίες από εμάς πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και στρατιωτικά.

Εάν έχουν την πρόθεση να τερματίσουν τη διαδικασία πλήρους ένταξης, η οποία έχει πλέον γίνει απλή συζήτηση, αυτό είναι δική τους υπόθεση. Εμείς θα εκπληρώσουμε τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, αν χρειαστεί, και τα κριτήρια της Άγκυρας όσον αφορά τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και τις ελευθερίες και θα συνεχίσουμε την πορεία μας.

Όλες οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε τα τελευταία 21 χρόνια όσον αφορά στα δικαιώματα και τις ελευθερίες, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως Σιωπηλή Επανάσταση, δεν έγιναν επειδή κάποιος το ήθελε, αλλά επειδή το έθνος μας αξίζει το καλύτερο και το πιο προηγμένο. Θα ήθελα να δηλώσω και πάλι από εδώ ότι δεν ανεχόμαστε νέες επιβολές και νέους όρους στη διαδικασία πλήρους ένταξής μας, την οποία περιμέναμε υπομονετικά μέχρι σήμερα».

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ΕΘΝΟΣ/ΕΡΤ/ΟΡΕΝ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ