Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και άνοιγμα σχολείων

Πρόκειται για την υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ το θέμα θα εξεταστεί στη συνέχεια και την Τετάρτη 7 Απριλίου στην επιτροπή των 32 ειδικών του υπουργείου Υγείας. Σε αυτή θα τεθεί και το θέμα για το άνοιγμα σχολείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

NEWSROOM
Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για Πάτρα,  Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και άνοιγμα σχολείων

Η επιτροπή εξετάζει όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία, που υποχρέωσαν σε ανατροπή της αρχικής απόφασης για άνοιγμα καταστημάτων σε αυτές τις περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα θα απασχολήσει τις εργασίες της επιτροπής των 32 που θα συνεδριάσει την Τετάρτη, ενώ θα τεθεί και τα ζήτημα για το άνοιγμα σχολείων.

Στην αυριανή σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχει και το υπουργείο Παιδείας, με το αίτημα να δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα τουλάχιστον των Λυκείων, από τη Δευτέρα.

Οι ειδικοί έχουν εκφράσει ήδη τη θέση τους για τα σχολεία, τονίζοντας πως η επαναφορά των μαθητών στα θρανία τους αποτελεί προτεραιότητα. Θέτουν, ωστόσο, ως προϋπόθεση τη διανομή self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ώστε το άνοιγμα να γίνει με σχετική ασφάλεια και να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η επιδημιολογική κατάσταση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ