Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

“Ψαλίδι” στις διακοπές των δικαστικών λειτουργών – Τι προβλέπει η τροπολογία του Κ. Τσιάρα

Μειωμένες κατά 15 ημέρες θα είναι οι δικαστικές διακοπές για το τρέχον έτος λόγω της πολύμηνης αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων εξ αιτίας του κορονοϊόύ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Ψαλίδι” στις διακοπές των δικαστικών λειτουργών – Τι προβλέπει η τροπολογία του Κ. Τσιάρα Freepik
Με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/633 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων και λοιπές διατάξεις, προτείνεται η μείωση των διακοπών των λειτουργών της δικαιοσύνης κατά 15 ημέρες.
Ειδικότερα, με την διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή, «οι δικαστικές διακοπές για το τρέχον δικαστικό έτος που λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, αρχίζουν την 1η Ιουλίου 2021 και λήγουν την 31η Αυγούστου 2021».
 Συμφώνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, ο περιορισμός των δικαστικών διακοπών οφείλεται στην πολύμηνη αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού.
Στην ίδια τροπολογία αποσαφηνίζεται ότι ως ημερομηνία λήξης της επιβολής του μέτρου της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας των πολιτικών δικαστηρίων της χώρας για τον υπολογισμό των νόμιμων και δικαστικών προθεσμιών, λογίζεται η 6η Απριλίου 2021.
Δείτε όλη την τροπολογία ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ