Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Εκβιασμοί σε καταστηματάρχες: Υψηλόβαθμη υπάλληλος του υπ. Πολιτισμού στο κύκλωμα – ΒΙΝΤΕΟ

Η υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού φαίνεται, μάλιστα, ότι ήταν από τα πιο ακριβοπληρωμένη μέλη του κυκλώματος με τα κέρδη της να υπολογίζονται από 6.000 μέχρι 10.000 ευρώ για κάθε υπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκβιασμοί σε καταστηματάρχες: Υψηλόβαθμη υπάλληλος του υπ. Πολιτισμού στο κύκλωμα – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού φέρονται να ήταν μέλη στο κύκλωμα που εκβίαζε καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr πρόκειται για μια 63χρονη αρχιτέκτονα – μηχανικό, υπάλληλο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων η οποία μάλιστα κατείχε υψηλόβαθμη θέση. Η υπάλληλος, εξαιτίας της επαγγελματικής της θέσης είχε πρόσβαση σε ιδιοκτήτες υπό κατασκευή καταστημάτων, ξενοδοχείων αλλά και ιδιωτικών οικιών οι οποίοι προκειμένου να προχωρήσουν σε οικοδομικές εργασίες χρειάζονταν άδειες από την υπηρεσία της 63χρονης.

Η γυναίκα που φέρεται να ήταν το διευθυντικό στέλεχος του κυκλώματος ερχόταν σε επικοινωνία με την 63χρονη η οποία συνέτασσε πλαστές βεβαιώσεις με τη σφραγίδα της υπηρεσίας της και επιχειρούσε να επηρεάσει τα μέλη των Συμβουλίων που εξέταζαν τα αιτήματα των “πελατών” τους. Η υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού φαίνεται, μάλιστα, ότι ήταν από τα πιο ακριβοπληρωμένη μέλη του κυκλώματος με τα κέρδη της να υπολογίζονται από 6.000 μέχρι 10.000 ευρώ για κάθε υπόθεση.

Η ίδια φέρεται να εισέπραξε αμοιβή 6.000 ευρώ για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων για το άνοιγμα πολυτελούς καταστήματος με ρούχα και αξεσουάρ διάσημου ξένου σχεδιαστή στη Χώρα της Μυκόνου καθώς και για υπό κατασκευή κατάστημα στην Αθήνα, επί της οδού Ερμού.

Κύκλωμα εκβίαζε καταστηματάρχες: Οι κατηγορίες που “βαραίνουν” την 63χρονη

Η συγκεκριμένη υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, που συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου, κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για δωροληψία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος τελεσθείσες κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση. Επιπλέον, αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση του «Κώδικα Μετανάστευσης», η οποία πιθανότατα σχετίζεται με ένα διαβατήριο Αρχών Γεωργίας στο όνομα 53χρονης Γεωργιανής, με δεκαετή διάρκεια ισχύος, το οποίο κατασχέθηκε κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της.

Ακόμα δύο υπάλληλοι του υπουργείου στο κύκλωμα

Στην υποβοήθηση της δράσης του κυκλώματος, χωρίς, ωστόσο, να είναι μέλη της, φαίνεται πως συμμτείχαν ακόμα δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα ένας 55χρονος αρχαιολόγος και ένας 54χρονος εργατοτεχνίτη, συνδικαλιστές και οι δύο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δωροληψία υπαλλήλου, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος.

Καθότι η συμμετοχή τους στο κύκλωμα δεν ήταν διαρκής, δεν συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου αλλά θα κληθούν για κατάθεση στις αρμόδιες αρχές μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ