Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

Εκβιαστική εκτέλεση υπερωριών σε εργαζόμενους – Τι καταγγέλλει δικηγόρος των Σερρών για τη στάση εταιρίας

Τους υποχρέωσαν να υπογράψουν χαρτί συμμόρφωσης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της επιχείρησης, όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκβιαστική εκτέλεση υπερωριών σε εργαζόμενους – Τι καταγγέλλει δικηγόρος των Σερρών για τη στάση εταιρίας

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο δικηγόρος των Σερρών, Ιωάννης Γιάντσιος, μετά από την πρακτική εταιρίας η οποία ουσιαστικά – όπως λέει – εκβίασε το προσωπικό να συμμορφωθεί με την εκτέλεση υπερωριακής εργασίας.

«Το νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση για τα εργασιακά (και ψηφίζεται την άλλη εβδομάδα) αναφέρει ότι, για τις υπερωρίες θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου αν θα κάνει υπερωρία που τον προτείνει ο εργοδότης. Αν αρνηθεί ο εργαζόμενος δεν έχει καμία επίπτωση» αναφέρει ο δικηγόρος.

Ωστόσο, όπως δήλωσε «πριν ακόμη ψηφιστεί το νομοσχέδιο εταιρία με πάνω από 50 εργαζόμενους στο Ν. Σερρών ζήτησε από 10 εργαζομένους της να κάνουν υπερωρία. Κάποιοι από αυτούς αρνήθηκαν και τότε η εταιρία προέβη σε ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΠΛΗΞΗ (;;) και τους «εκβιάζει να συμμορφωθούν»…».

Παραθέτει μάλιστα και το έγγραφο που απαιτήθηκε να υπογράψουν οι εργαζόμενοι

«Καταλαβαίνεται σε τι ατραπούς οδηγούμαστε…» σημειώνει ο κ. Γιάντσιος. Και προσθέτει: «Όπως καταλαβαίνεται οι εταιρίες με την ψήφιση του νόμου, θα «οργιάσουν» στην καταστρατήγηση του νόμου σε βάρος κάθε εργαζομένου που θα μπορούν πλέον και με τον νόμο, να ζητούν από τους εργαζόμενους να εργάζονται υπερωρίες δίχως αμοιβή, παρά μόνο με ρεπό (για τις ώρες των υπερωριών) κι αυτό το ρεπό να το παίρνουν εντός 6μήνου!! Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…».

ΠΗΓΗ: infonews24.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ