Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Ελένη Τουλουπάκη: “Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετατρέπεται σε δικαστή και προσπαθεί να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη σε βάρος μου”

Όπως αναφέρει η Εισαγγελέας, ενώ συνεχίζεται η δίκη στο ειδικό Δικαστήριο, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε στη Βουλή: «Το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ήταν λάθος η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελένη Τουλουπάκη: “Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετατρέπεται σε δικαστή και προσπαθεί να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη σε βάρος μου” EUROKINISSI

Ως ανεπίτρεπτη προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης από το βήμα της βουλής κι ενώ εκκρεμεί η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο: «Το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ήταν λάθος η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου».

«Με τον τρόπο αυτό παραβιάστηκε ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας της κας Τουλουπάκη, η διάκριση των εξουσιών και δημιουργούνται συνθήκες μη δίκαιης δίκης σε εκκρεμή δίκη», περιγράφουν οι συνήγοροί της, Ιωάννης Μαντζουράνης, Βασίλειος Χειρδάρης και Ευάγγελος Γεωργακόπουλος.

Συνήγοροι Ελένης Τουλουπάκη: Αναλυτικά η δήλωση

“….Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 ο εν ενεργεία Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής, και ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσής της στο Ειδικό Δικαστήριο δήλωσε από το επίσημο βήμα της Βουλής «Το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ήταν λάθος η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου». Η ανωτέρω έκφραση κατά του προσώπου της κας Τουλουπάκη από υψηλό κρατικό αξιωματούχο σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής συνιστά ανεπίτρεπτη διαπίστωση ενοχής της ενώ εκκρεμεί δίκη που θα κρίνει την κατηγορία, μετατροπή υπουργού σε δικαστή και προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης σε βάρος μου.

Με τον τρόπο αυτό παραβιάστηκε ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας της κας Τουλουπάκη, η διάκριση των εξουσιών και δημιουργούνται συνθήκες μη δίκαιης δίκης σε εκκρεμή δίκη.

Η υπεράσπιση της κας Τουλουπάκη εκφράζει την αγανάκτηση και τη λύπη της για την αντιθεσμική παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα της εντολέως της να έχει μία δίκαιη δίκη σε ένα βαλλόμενο κράτος δικαίου, επιφυλασσόμενη για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Αθήνα 19 Δεκεμβρίου 2022

Οι συνήγοροι της κας Τουλουπάκη

Ιωάννης Μαντζουράνης Βασίλειος Χειρδάρης Ευάγγελος Γεωργακόπουλος”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ