Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Ειδικό Δικαστήριο: “Ουδέποτε παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος στο έργο μου”, είπε η Ξένη Δημητρίου

Έκανε λόγο για εμπόδια στην έρευνα Τουλουπάκη μέσω μηνύσεων, επαναλαμβάνοντας την έκπληξή της για την παραίτηση Ράικου. Τι είπε για την επίσκεψη του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου, Δ. Τζανακόπουλου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειδικό Δικαστήριο: “Ουδέποτε παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος στο έργο μου”, είπε η Ξένη Δημητρίου eurokinissi

Καμία παρέμβαση από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δεν δέχτηκε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με όσα επανέλαβε κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσης της στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ξένη Δημητρίου

eurokinissi

Ειδικό Δικαστήριο: “Ουδέποτε παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος στο έργο μου”

«Ουδέποτε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρενέβη στο έργο μου» ανέφερε η κυρία Δημητρίου ξεκαθαρίζοντας πως ποτέ δεν είχε κομματική ταυτότητα η ίδια και πως επιλέχθηκε για τη θέση της εισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας εξαιτίας των δράσεων της μέχρι εκείνη την περίοδο. «Δεν έχω κομματική ταυτότητα, δε με χωράει κανένα κόμμα, είμαι ένα ελεύθερο άτομο που έχω θυσιαστεί για τη Δικαιοσύνη. Αν επιλέχθηκα από την τότε κυβέρνηση είναι ίσως γιατί το έργο μου και τις δράσεις μου στις φυλακές, στο ΚΕΘΕΑ, και με τα ανήλικα, τις γνώριζε ο τότε υπουργός. Γιατί ο κ. Παρασκευόπουλος ήταν και αυτός καθηγητής και ήξερε» είπε η μάρτυρας στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ειδικό Δικαστήριο

eurokinissi

Πρόεδρος: Είχατε ακούσει από τον κ. Παναγιώτη Αθανασίου ότι ο κατηγορούμενος ο κ. Παπαγγελόπουλος του έκανε παρεμβάσεις;

Μάρτυρας: Ποτέ.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε τις σχέσεις του εισαγγελέα Αθανασίου με τον κ. Παπαγγελόπουλο;

Μάρτυρας: Όλα έχουν κυκλοφορήσει στον Τύπο. Από εκεί γνωρίζω.

Εισαγγελέας: Τι πιστεύετε ότι εννοούσε η κ. Ράικου όταν έλεγε ότι δεν είχε θεσμική προστασία να σας καταγγείλει τον Παπαγγελόπουλο;

Μάρτυρας: Είχε από μένα την αμέριστη συμπαράσταση, ήξερε ότι ήθελα να παραμείνει στην εισαγγελία Διαφθοράς. Δεν θεώρησα ότι μπορεί να εννοούσε εμένα. Εξεπλάγην.

Συνήγορος υπεράσπισης: Εμπόδια στην έρευνα που διεξήγαγε η κ. Τουλουπάκη υπήρχαν;

Μάρτυρας: Πάρα πολλά, είχαν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος της, χρειάζονταν να αφήνεις τη δουλειά σου δηλαδή και να ασχολείσαι με αυτά τα θέματα. Δεν ξέρω πόσες εξηγήσεις έχει δώσει. Εγώ απορούσα με την αντοχή τους.

Συνήγορος: Δεν το έβαλαν όμως στα πόδια;

Μάρτυρας: Όχι, δεν το έβαλαν στα πόδια.

Σχετικά με την επίσκεψη του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στο γραφείο της, υποστήριξε πως το ραντεβού είχε κλειστεί μέρες νωρίτερα. «Εγώ ήθελα να έρχονται οι πολιτικοί στο γραφείο μου και εκεί επάνω είπα το ότι ήρθε ο κ. Τζανακόπουλος. Με ρώτησε για τη Novartis, του είπα ότι προχωράει και έφυγε. Δεν ήξερα ότι θα έρθει και η κ. Τουλουπάκη» ανέφερε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ