Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Ελευσίνα: Οργή για την έξωση ΑμεΑ Πρωταθλήτριας με την Εθνική Ομάδα – “Οι νόμοι είναι εδώ για να βοηθήσουν τα funds”-ΒΙΝΤΕΟ

«Αντί να στηρίζουμε τους αθλητές μας, ιδιαίτερα τα ΑμεΑ, τους βάζουμε κι εμπόδια. Εδώ και τώρα να σταματήσει η έξωση της Διονυσίας και της οικογένειας της στην Ελευσίνα», δήλωσε σε παρέμβασή του ο Γιώργος Πομάσκι, Ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελευσίνα: Οργή για την έξωση ΑμεΑ Πρωταθλήτριας με την Εθνική Ομάδα – “Οι νόμοι είναι εδώ για να βοηθήσουν τα funds”-ΒΙΝΤΕΟ thriassio.gr

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και σήμερα Πέμπτη (4/7)  στην Ελευσίνα, έξω από το σπίτι της Ελληνίδας ΑμεΑ πρωταθλήτριας, η οικογένεια της οποίας απειλείται με έξωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φάνη Καραμπατσάκη για το OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδoς», πρόκειται για μια τετραμελή οικογένεια, με δύο παιδιά, η μία εκ των οποίων είναι η νεαρή πρωταθλήτρια που έχει διακριθεί με την Εθνική Ελλάδος στο άθλημα της Μπότσια.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, η οικογένεια έχει χάσει το σπίτι της σε πλειστηριασμό και απειλείται με έξωση. Μάλιστα, δεν πρόκειται για δάνειο αλλά για χρέη του πατέρα που είναι ελεύθερος επαγγελματίας, στην εφορία, τα οποία κατά τη διάρκεια της κρίσης διογκώθηκαν. Την Κυριακή έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί στην οικογένεια να φύγει από το διαμέρισμα και αναμένεται να πάει δικαστικός επιμελητής και η αστυνομία για να τους διώξουν.

Όπως αναφέρεται στο thriassio.gr, άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και την 1η Ιουλίου έξω από το σπίτι της οικογένειας με σκοπό την υπεράσπισή του, «Το σπίτι αυτό θα το υπερασπιστούμε σαν να είναι το δικό μας σπίτι. Καλούμε όλη την πόλη να επαγρυπνεί και να μην επιτρέψουμε αυτό το αίσχος. Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός!» αναφέρει η ενημέρωση της ΕΒΕ Ελευσίνας – Μάνδρας.

“Κανένα νομικό πλαίσιο δε βοηθά τις οικογένειες”

Ο πρόεδρος Επαγγελματιών Ελευσίνας, Βαγγέλης Γκίνης αναφέρει στην κάμερα της εκπομπής: «Τη Δευτέρα έπρεπε να παραδοθεί το σπίτι, τα ‘’κοράκια’’ εμφανίστηκαν αλλά όταν είδαν την πολυκοσμία που υπήρχε στη γειτονιά, δεν κατέβηκαν. Ήρθαν, είδαν και έφυγαν γιατί δεκάδες κόσμου από τα σωματεία αλλά και από τη γειτονιά κατέβηκαν να υπερασπιστούν το σπίτι γιατί έχουμε ορκιστεί πως θα υπερασπιστούμε όσο πάει σαν να είναι σπίτι όλων μας».

Σε ερώτηση για το εάν γίνονται νομικές ενέργειες για να σωθεί το σπίτι, αναφέρει: «Έχουμε πληροφορηθεί ότι έχει γίνει ήδη η διαδικασία της αποκοπής. Το νομικό πλαίσιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι υπέρ καμίας οικογένειας η οποία απειλείται με έξωση ή πλειστηριασμό. Οι νόμοι είναι εδώ για να βοηθήσουν τα funds και να πάρουν τα σπίτια του λαού», ενώ επισήμανε πως τίποτα δεν τους πτοεί.

Η Μαρία Τσακίρη, η αδερφή της γνωστής αθλήτριας αναφέρει με τη σειρά της: «είναι τεράστια η συμπαράσταση του κόσμου και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας που είναι δίπλα μας και αγωνίζονται για μας, να καταφέρουμε να κερδίσουμε το σπίτι».

Έξωση σε ΑμεΑ Πρωταθλήτρια: Η παρέμβαση Πομάσκι

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Πομάσκι, Ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου με αφορμή την προσπάθεια έξωσης της οικογένειας αναφέρει:

«Από την μια, μεγάλα λόγια για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, ακόμη μεγαλύτερα για τους αθλητές ΑμεΑ και από την άλλη πετάμε έξω απ το σπίτι της μια διακεκριμένη αθλήτρια που έχει τιμήσει αρκετές φορές τα χρώματα της χώρας της στο αγώνισμα της. Ωραία. Ποιος θα πάει την επόμενη φορά στο αεροδρόμιο για φωτογραφίες; Τι θα ευχηθεί σε μια άστεγη κοπέλα; Αντί να στηρίζουμε τους αθλητές μας, ιδιαίτερα τα ΑμεΑ, τους βάζουμε κι εμπόδια. Εδώ και τώρα να σταματήσει η έξωση της Διονυσίας και της οικογένειας της στην Ελευσίνα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ