Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ελεύθεροι οι 5 κατηγορούμενοι σε υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης μετά από μηνύσεις μεταξύ μελών 2 ξενοδοχειακών εταιρειών

Κατηγορούνταν για τα αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας με χρήση πλαστού εγγράφου, της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και της ψευδούς καταμήνυσης,

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθεροι οι 5 κατηγορούμενοι σε υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης μετά από μηνύσεις μεταξύ μελών 2 ξενοδοχειακών εταιρειών freepik

Ελεύθεροι αφέθηκαν την Τετάρτη μετά την απολογία τους 5 κατηγορούμενοι για την υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης στη Ρόδο.

Και τα 5 μέλη του διοικητικού συμβουλίου ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας που κατηγορήθηκαν μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος τους μία ξενοδόχος κάτοικος Ρόδου για τα αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας με χρήση πλαστού εγγράφου, της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και της ψευδούς καταμήνυσης, αφέθηκαν ελεύθερα δίχως όρους με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και του Εισαγγελέα Υπηρεσίας

Υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης: Το χρονικό

Σύμφωνα με την μήνυση, που ήλθε ουσιαστικά ως απάντηση σε μήνυση των πέντε μελών της ξενοδοχειακής εταιρείας, την 5η Δεκεμβρίου 2013 η εγκαλούσα μαζί με την κόρη της αγόρασαν με παρακράτηση κυριότητας 32.506 ανώνυμες μετοχές των εγκαλουμένων από την ανώνυμη ξενοδοχειακή τους εταιρεία συνολικής ονομαστικής αξίας 325.060 ευρώ και τιμήματος 2.300.000 ευρώ.

Οι εγκαλούμενοι πώλησαν στην εγκαλούσα και στην κόρη της, με πίστωση του τμηματικώς καταβλητέου τιμήματος, τις μετοχές της οικογενειακής τους ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας, παρέδωσαν τη διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας – ξενοδοχειακής επιχειρήσεως δεδομένου ότι θα καταβάλλονταν υπέρογκα ποσά, για την ανακαίνιση-αναμόρφωση και εν γένει αναβάθμιση της ξενοδοχειακής μονάδας και λόγω ακριβώς της ως άνω συμφωνίας, αλλά και της ιδιότητας των μεταβιβαζόμενων τίτλων ως ανώνυμων χρεογράφων συνομολογήθηκε, για την εξασφάλιση πληρωμής του αντιστοιχούντος σε κάθε μετοχή συμφωνηθέντος τιμήματος, η παρακράτηση της κυριότητας αυτών και παραδόθηκε η κατοχή τους, σε θεματοφύλακα να φυλάξει τις μετοχές για λογαριασμό της, απαγορευομένης της επιστροφής τους, στους πωλητές.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εγκαλούσα, συγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που απαρτιζόταν από την ίδια, την κόρη της και ακόμη ένα άτομο με πενταετή θητεία που θα έληγε την 14-01-2019. Επιπλέον, βάσει συνομολογηθείσης μεταξύ τους ρήτρας οι πωλητές των μετοχών παραιτήθηκαν από το εκλεκτικό τους δικαίωμα και ως εκ τούτου η εκπλήρωση των αμοιβαίων παροχών ήταν μονόδρομος δίνοντάς τους έτσι τη μοναδική δυνατότητα να αξιώσουν το συμφωνηθέν τίμημα.

Υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης

Pixabay

Περαιτέρω, η σύμβαση πωλήσεως δεν εξελίχθηκε ομαλά με αποτέλεσμα η εγκαλούσα να βρίσκεται σε αντιδικία με τους εγκαλουμένους οι οποίοι μάλιστα ως εκπρόσωποι της εταιρείας μετά από συγκρότηση σε σώμα ήδη από 20-01-2016 υπέβαλαν έγκληση σε βάρος της και ακόμη πέντε ατόμων.

Στην έγκληση αυτή αναφέρουν ότι με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ως διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δεν εμφανιζόταν στο Γ.ΕΜ.Η. το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο οι ίδιοι είχαν εκλέξει την 5-12-2013, αλλά αντίθετα ένα άλλο διοικητικό συμβούλιο ενώ από τον έλεγχο στο Γ.ΕΜ.Η. προέκυψε ότι τα έγγραφα της εταιρείας που είχαν δημοσιευθεί προκειμένου να εμφανισθεί ενώπιον των τρίτων ως νέο διοικητικό συμβούλιο ήταν προϊόντα πλαστογραφίας.

Ταυτόχρονα, κάνοντας χρήση του πλαστού αυτού «επικυρωμένου» αντιγράφου, κατόρθωσαν να πείσουν την τράπεζα να εκδώσει και να τους χορηγήσει βιβλιάριο επιταγών.

Σύμφωνα με την μηνύτρια, οι εγκαλούμενοι με το να την καταμηνύσουν αλλά και με το να ισχυριστούν αφενός μεν ότι το πρακτικό ήταν πλαστογραφημένο, σε αντίθεση με το προσκομιζόμενο από αυτούς πρακτικό, τα οποία επικαλούνται και προσκομίζουν σε συζητήσεις ανακοπών και αιτήσεων αναστολών για την ακύρωση των σε βάρος της εταιρείας εκδοθεισών διαταγών πληρωμής, εξετάζοντας μάλιστα σε όλες σχεδόν τις δίκες ως μάρτυρά τους, τον δεύτερο εγκαλούμενο ο οποίος επιβεβαιώνει ενόρκως τους ως άνω ισχυρισμούς τους, με σκοπό να παραπλανήσουν το Δικαστήριο προξενώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ισόποση ζημία σε όλους εκείνους που συναλλάγησαν με την εταιρεία κατά το χρόνο που η εγκαλούσα διοικούσε την εταιρεία ως εν τοις πράγμασι υποκατάστατο όργανο του διοικητικού συμβουλίου.

Οι κατηγορούμενοι κατέρριψαν τους ισχυρισμούς περί πλαστότητας τονίζοντας ότι το πρακτικό είναι γνήσιο και υπογεγραμμένο από τους ίδιους.

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ