Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

“Έμφραγμα” στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την κατάθεση αιτήσεων διαταγών πληρωμής – Από τα χαράματα προσέρχονται δικηγόροι για να εξασφαλίσουν πρόσβαση

Το πρόβλημα του προσδιορισμού μέγιστου αριθμού 50 καταθέσεων ανά ημέρα τέθηκε από τον ΔΣΑ κατά τη συνάντηση με τη Διοίκηση του Δικαστηρίου, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη υπαλλήλων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Έμφραγμα” στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την κατάθεση αιτήσεων διαταγών πληρωμής – Από τα χαράματα προσέρχονται δικηγόροι για να εξασφαλίσουν πρόσβαση eurokinissi

Την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά την κατάθεση των αιτήσεων για έκδοση διαταγών πληρωμής ιδίως από συμβάσεις δανείου επεσήμανε αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) κατά τη συνάντηση με τη Διοίκηση του Δικαστηρίου.

Όπως αναφέρθηκε «ο προσδιορισμός ως μέγιστου αριθμού καταθέσεων 50 ανά ημέρα έχει οδηγήσει συναδέλφους να προσέρχονται ακόμη και τα χαράματα, για να εξασφαλίσουν πρόσβαση στην κατάθεση».

Σύμφωνα πάντως με τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών αιτία της κατάστασης είναι η πολύ μεγάλη έλλειψη δικαστικών υπαλλήλων, πρόβλημα που δεν μπορεί να βελτιωθεί με τρόπο μόνιμο πριν από τον προσεχή Οκτώβριο, οπότε αναμένεται να τοποθετηθούν νέοι δικαστικοί υπάλληλοι στο Δικαστήριο.

Στη συνάντηση από πλευράς ΔΣΑ παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Βερβεσός, ο Αντιπρόεδρος κ. Αλέξανδρος Μαντζούτσος και οι σύμβουλοι κ.κ. Φώτης Γιαννούλας και Γιάννης Αβαρκιώτης, ενώ από πλευράς Πρωτοδικείου παρέστη ο Προϊστάμενος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης κ. Χριστόφορος Λινός, η Προϊσταμένη της Γραμματείας κ. Αγγελική Καπίρη, ο υπεύθυνος πληροφορικής του Πρωτοδικείου κ. Βασιλόπουλος και υπάλληλοι του τμήματος πιστωτικών τίτλων του Πρωτοδικείου.

Πρωτοδικείο Αθηνών

Freepik

Πρωτοδικείο Αθηνών: Οι προτάσεις του ΔΣΑ

Στην παρέμβασή του για την αντιμετώπιση της κατάστασης, από πλευράς ΔΣΑ προτάθηκε η άμεση προώθηση της ηλεκτρονικής κατάθεσης των αιτήσεων για έκδοση διαταγών πληρωμής.

Μέχρι να επιτευχθεί κάτι τέτοιο επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη στελεχιακής ενίσχυσης του τμήματος πιστωτικών τίτλων, καθώς και η άμεση βελτίωση του συστήματος εξασφάλισης σειράς προτεραιότητας ακόμη και με ηλεκτρονικό τρόπο.

Όπως αναφέρεται, η Διοίκηση του Πρωτοδικείου δέχθηκε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του ΔΣΑ και υποσχέθηκε την απάντηση επί των προτάσεων που υποβλήθηκαν τις αμέσως επόμενες μέρες, προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί καθημερινά μεγάλο αριθμό δικηγόρων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ