Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 65-69 – Από σήμερα η διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς – ΒΙΝΤΕΟ

Οι εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη ανήλθαν σε 39.244.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 65-69 – Από σήμερα η διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς – ΒΙΝΤΕΟ

“Πρεμιέρα” σήμερα Παρασκευή, 2 Απριλίου, για την πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό (emvolio.gov.gr) κατά του κορονοϊού, για την ηλικιακή ομάδα των 65-69 ετών.

Επίσης, σήμερα ενεργοποιείται η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Οι εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη ανήλθαν σε 39.244. Οι συνολικοί εμβολιασμοί έως την Πέμπτη έφθαναν τους 1.739.051, ενώ 1.114.370 άτομα είχαν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι τώρα εμβολιάζονται oι εξής ομάδες:

– Πολίτες από 60 έως και 64 ετών. – Πολίτες άνω των 70 ετών. – Πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και – Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Έως τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και όλοι οι πολίτες με βαριά υποκείμενα νοσήματα, με τουλάχιστον μία δόση, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρακολούθησε τη διαδικασία εμβολιασμού της ομάδας ασθενών με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου που ξεκίνησε στο Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κάνουμε 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς μόνο το μήνα Απρίλιο, δηλαδή λίγο λιγότερους από όσους έχουμε κάνει τους τρεις μήνες -από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο» ανέφερε δε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ