Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕνΔΕ ζητούν να μην ανοίξουν τα δικαστήρια από Δευτέρα – Τι επικαλούνται

Σε ανοιχτή επιστολή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας υπογραμμίζουν την έκθεση των δικαστικών λειτουργών σε κίνδυνο, λόγω μη εμβολιασμού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕνΔΕ ζητούν να μην ανοίξουν τα δικαστήρια από Δευτέρα – Τι επικαλούνται

Την συνέχιση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων με το ισχύον καθεστώς ζητούν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με ανοιχτή επιστολή τους προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας.

Στην επιστολή τους κάνουν λόγο για έκθεση των δικαστικών λειτουργών σε κίνδυνο, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ολόκληρη η επιστολή:

“Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, από την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου, σχεδιάζεται η σταδιακή άρση της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα ισχύοντα επιδημιολογικά δεδομένα, η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωση της.

Αν και σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία», οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας, που βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι σε συνθήκες συνωστισμού, ασκώντας τα καθήκοντά τους, πολλές φορές, σε ακατάλληλoυς από υγειονομικής άποψης χώρους, υπάγονται στη δεύτερη κατηγορία προτεραιότητας (κρίσιμες λειτουργίες του κράτους), μετά τους Υγειονομικούς, ουδεμία διαδικασία εμβολιασμού έχει μέχρι σήμερα ξεκινήσει, με ευθύνη της Πολιτείας.

Κατόπιν αυτών ζητούμε τη συνέχιση της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων, στο νυν ισχύον νομικό πλαίσιο, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο, υγειονομικά κρίσιμες, εβδομάδες προς το σκοπό υλοποίησης της διαδικασίας εμβολιασμού, δεδομένου ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, λαμβανομένης υπόψη της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού, κάθε άλλη απόφαση θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των λειτουργών, συλλειτουργών, εργαζόμενων στις Δικαστικές Υπηρεσίες και διαδίκων”.

Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης

Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Εφέτης

Νικήτας Βελίας, Ειρηνοδίκης

Εμμανουήλ Φωτάκης, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ